Abraaj Group, Fibabank'ın yeni ortağı oldu

Dünyanın en büyük girişim sermayelerinden biri olarak gösterilen Dubai merkezli Abraaj Group, Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fibabank'ın azınlık hisselerini satın aldı.

Abraaj Group, Fibabank'ın yeni ortağı oldu

Fibabanka'dan hisse alınması Abraaj'ın Türkiye'deki 9'ncu yatırımı oldu. Hisse alım sürecinin gerekli izinlerin alınmayısıyla 2016 3. çeyrekte tamamlanması bekleniyor.

Şirketin internet sitesinde yer alan açıklamada, Fibabanka'nın Abraaj Group'tan aldığı desteği şubelerini artırmak ve büyümesine katkı sağlamak amacıyla kullanılacağını söyledi.

18 İLDE 70 ŞUBESİ VAR

Fibabanka'nın Türkiye'de 18 ilde 70 şubesi bulunuyor. Abraaj Group açıklamasına göre, Fibabanka'nın 4,3 milyar dolar toplam varlığı, 2016 birinci çeyrek sonunda ise 3,2 milyar dolar da kredi hesabı bulunuyor.

ÖZYEĞİN: BÜYÜME HEDEFLERİMİZE DAHA HIZLI BİR ŞRKİLDE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ

Ortaklıkla ilgili olarak Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin “The Abraaj Group ile ortaklığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Dünya Bankası kuruluşu IFC ve EBRD’nin ardından Abraaj Group ile yapacağımız stratejik ortaklık sonrası, yabancı ortaklarımızın da vereceği katkı ile,Fibabanka’da büyüme hedeflerimize daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Abraaj Group, Fibabank'ın yeni ortağı oldu - Resim : 1

NAQVİ: TÜRKİYE'DEKİ DOKUZUNCU YATIRIMIMIZ

Abraaj Group Kurucusu ve CEO'su Arif Naqvi, satın almayla ilgili olarak yaptığı yorumda, "Abraaj'ın Fibabanka ile ortaklığı bizim bankacılık alanındaki sekizinci küresel yatırımımız olmakla birlikte Türkiye'deki dokuzuncu yatırımımız" dedi.

TÜRKİYE'DE YATIRIMLARI BULUNUYOR

Abraj Group daha önce de Türkiye'deki bazı şirketlere yapmıştı. Yü-Ce Tıbbi Gereçleri, Yörsan Gıda, Republika, Numarine ve hepsiburada.com Abraj Group'un Türkiye'de yatırım yaptığı şirketler arasında yer aldı.