Ağbal`dan flaş enflasyon açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Enflasyonun yılın ikinci yarısında aşağı inerek yıl sonunu yüzde 8 ile bitireceğini düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

Ağbal`dan flaş enflasyon açıklaması!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Enflasyonun yılın ikinci yarısında aşağı inerek yıl sonunu yüzde 8 ile bitireceğini düşünüyoruz" dedi.

Bakan Ağbal, "Enflasyonun yılın ikinci yarısında aşağı inerek yıl sonunu yüzde 8 ile bitireceğini düşünüyoruz" dedi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi yaptık. Vergi indirimlerinin olduğu dönemde vatandaş alışverişini artırır. Vergi indirimleriyle piyasada canlılık bekliyoruz. Düzenlemelerin bütçeye 1 milyar TL maliyeti olacak" dedi.

Ağbal, "Mobilya'da KDV'yi 3 aylığına yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdük. Beyaz eşyada yüzde 6,7 olan ÖTV 3 ay süre ile alınmayacak. 2017'de hiçbir şekilde vergi artışı planımız yok" dedi.

Maliye Bakanı Ağbal, "İnşaat sektöründe canlılığı artırmak istiyoruz. Konut alıcısı ile satıcısı arasındaki sözleşmelerde binde 9,48 olan vergiyi de kaldırdık.Geçen yılın eylül ayında başlayıp (bu yılın) mart sonunda biten konut teslimlerinde KDV indirimi vardı. Konut teslimlerindeki yüzde 18 KDV'yi yüzde 8'e düşürmüştük. Bu süreyi mart sonundan eylül sonuna uzatıyoruz." açıklamasını yaptı.