Ahmet Çakar:Fenerbahçe yüzde 95 ihtimalle....

Ahmet Çakar bugünkü yazısında Fenerbahçe'yi değerlendirdi...

Ahmet Çakar:Fenerbahçe yüzde 95 ihtimalle....
YÜZDE 95 TURU GEÇERLER

Fenerbahçe, Yunan takımı Atromitos ile bugün bir maç oynayacak. Nasıl bir sonuçla İstanbul'a dönmeli? Atromitos çantada keklik mi?

Futbolda çantada keklik diye bir rakip yoktur. Eğer Fenerbahçe örneğin Faroe Adaları'ndan Andorra'dan ya da benzeri bir ülkeden bir rakiple oynamış olsaydı belki çantada keklikten bahsedebilirdik. Ama sonuç olarak Atromitos da bir takım. Bir Yunan takımı ve herkesin kabul ettiği de Fenerbahçe'den birkaç gömlek aşağıda bir takım. Ama futbol bu. Fenerbahçe yüzde 95 turu geçer. Umarım o geriye kalan yüzde 5 gerçekleşmez.

OBEZ FENERBAHÇE

Fenerbahçe 10 transfer yaptı.. Formaya sponsorlar buldu. Stadın isim hakkını sattı.. Başkan Aziz Yıldırım çok mu başarılı?
Bunu zaman gösterecek. Bu kadar şişik bir kadro, bu kadar obez bir transfer politikası sağlıklı mıdır, yoksa sağlıksız mıdır bunu zamanla göreceğiz. Belki ben haksız çıkacağım ama böylesine geniş ve pahalı bir kadronun bir Türk futbol takımı için lüks ve israf olduğunu düşünüyorum. Mesela sağ hücum kanadına bakalım, hemen aklıma 3-4 oyuncu geliveriyor. Nani, Volkan, transferi gerçekleşirse Feghouli ve hatta yıllar önce büyük bir debdebe ile transfer edilmiş Mehmet Topuz. Bunlardan ancak biri oynayacak… Orta sahanın göbeğine bakalım, Josef, Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Meireles. Bunlardan da en fazla ikisi oynar. Peki geride kalanlar, oynamayacak olanlar ciddi bir israf değil mi? Bu atıl kapasite maddi olarak Fenerbahçe Kulübü'ne, hazır oyuncu olarak da A Milli Takım'a zarar vermez mi? Şu anda yüzde 100 ben haklıyım diyemiyorum tabii, ama haklı mıyım, haksız mıyım 2016 yılının Mayıs ayında çok net ortaya çıkar.

Kaynak:Sabah