Altın 1 haftanın dibinde!

Altın, ABD istihdam verisi sonrası faiz artırımı beklentilerinin güçlenmesi ile 1 haftanın en düşük seviyesini gördü.

Altın 1 haftanın dibinde!

Altın, BD'de istihdam verisinin işgücü piyasasının gücünü göstermesi ve bunun sonucu Fed'in bu yıl faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ile birlikte, son bir haftanın en düşük seviyesini gördü.

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,336.58 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 09:24'te 1,336.58 dolara geldi. Metal Cuma günü yüzde 1.9 ile 9 Mayıs'tan bu yana en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

ABD'de tarım dışı istihdam Temmuz ayında 255,000 arttı ve Bloomberg'in anketine katılan 89 ekonomistin tümünün tahminlerinden daha iyi çıktı. İstihdam Haziran ayında 292,000 artmıştı. İşsizlik oranı, işgücüne katılanların çoğunun iş bulması ile birlikte yüzde 4.9 seviyesinde kaldı. Bloomberg atarafından derlenen vadeli işlemler verilerine göre, Fed'in Aralık ayında faiz artırma olasılığı, 4 Ağustos'taki seviyesi olan yüzde 37'den yüzde 47'ye yükseldi.

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. analistleri, bilgilendirme notunda, "Altın güçlü istihdam verisinden olumsuz etkilendi," dedi ve "Fed'in faiz artırımı için durum güçlendi, ancak piyasa buna çok fazla hevesli değil" şeklinde görüş bildirdi.