Altın fiyatları tepetaklak olabilir!

Elinde altın olanlar dikkat! Uzmanlar yükselişin ardındaki tehlikeye dikkat çekiyor

Altın fiyatları tepetaklak olabilir!

Uluslararası piyasalarda altının spot fiyatı 1376,59 dolara kadar yükselerek 10 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan Kırım gerilimine Batı ülkelerinin de yaptırımlarla müdahil olması siyasi gerilimi yükselterek altında alımı tetikledi. Ancak WSJ Türkiye'ye konuşan uzmanlara göre gerilimin düşmesi durumunda sert bir satış gelebilir.

Altındaki yükselişin sebebinin "Tamamen Ukrayna'ya bağlı" olduğunu söyleyen İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, bunun delili olarak bir diğer değerli metal olan gümüşün hareketi takip edememesini gösterdi. "Altın tamamen jeopolitik alımlarla yükseliyor. Gümüş bu hareketi takip edemiyor ve Şubat zirvesini bile kıramadı. (Altın fiyatlarındaki) yükselişin devam edip etmeyeceği Ukrayna'ya bağlı dedi."

Altın fiyatlarının bundan sonraki hareketi içinse uzmanlar temkinli. Garanti Bankası Emtia Masası Şefi Alper Kalyoncu altın fiyatlarının siyasi belirsizlikle yön bulacağını belirtti. "Eğer siyasi gerilim çözülürse hızlı bir düzeltme gelebilir. Karışıklık sürerse fiyatlarda daha yükselme potansiyeli var."

Şant Manukyan ise altına yatırım yapmak isteyenler ve elinde altın bulunduranlar için şu tavsiyeyi yaptı. "Elinde altını olmayan yatırımcı kaldıraçsız ürünlerle alım yapacaksa ve vadesi 1-2 yılsa buradan alınır. Elinde altın pozisyonu olan 1330 dolar seviyesi aşağı yönlü kırılmadan satmasına gerek yok."

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN