Avrasya Tüneli ne zaman açılacak? Başbakan tarih verdi!

Başbakan Binali Yıldırım Avrasya Tüneli'nin açılacağı tarihi söyledi! İşte Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Köprüsü, İstanbul İzmir otoyolu, Osman Gazi Köprüsü, Üçüncü Havalimanı'nın açılış tarihleri!

Avrasya Tüneli ne zaman açılacak? Başbakan tarih verdi!
Avrasya Tüneli ne zaman açılacak sorusuna yanıt Başbakan Binali Yıldırım'dan geldi!
Başbakan Binali Yıldırım, "Avrupa ve Asya yakasını birbirine bağlayan Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık 2016 tarihinde açılacak" dedi. Yıldırım, "Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli... 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız. İstanbul İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu, bilin bakalım. Kanal İstanbul. İstanbul 2. boğazına kavuşuyor." dedi.
Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattı temel atma törenine katılan Başbakan Yıldırım, yapılan ve yapımına devam edilen projelerden bahsetti.
Yıldırım, "2018'in en geç sonunda Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı'ya kadar, Bakırköy Özgürlük meydanı, Bahçelievler, Kirazlı'ya kadar tam 9 kilometre metro yerin altından 40 - 50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz." diye konuştu.
MARMARAY'I OSMANLI PLANLADI BİZ YAPTIK!
Osmanlı'nın Marmaray'ı planladığını, Sultan Abdülmecit ve Sultan Abdülhamit'in projelerini çizdiğini ifade eden Yıldırım, "100 yıl sonra Marmaray'ı hayalden gerçeğe dönüştüren kim? Onun torunları, Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları... Yedi Tepeli İstanbul'a 7 tane yıldız gibi eser yapıyoruz. Marmaray yapıldı, açıldı. Hemen Marmaray'ın yanında Avrasya Tüneli... 20 Aralık'ta da onun açılışını hep birlikte, Cumhurbaşkanımızla beraber yapacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü; dünyanın, üzerinde tren yolu da geçen en geniş köprüsünü bu güzel şehre kazandırdık. 26 Ağustos'ta da büyük bir coşkuyla beraber açacağız. İstanbul İzmir otoyolu ve Osman Gazi Köprüsü, dünyanın dördüncü büyük köprüsü. Onun açılışını da 30 Haziran'da yapacağız. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'a yakışır. 26 Şubat 2018'de de dünyanın en büyük havalimanını İstanbullulara kazandırıyoruz. Yedi ve sonuncusu, bilin bakalım. Kanal İstanbul. İstanbul 2. boğazına kavuşuyor. Bir yetmez, ikinci boğaz geliyor. Bunların bir kısmını yaptık, bir kısmı bitti, bir kısmı bitecek. Hiç başlamayan bir tane var. Şimdi Ahmet Arslan var, aslan gibi bir bakan. O bayrağı devraldı, Kanal İstanbul'u da yapar, İstanbul'un trafik sorununu da en aşağı düzeye düşürür." şeklinde konuştu.
Raylı sistemlere değinen Yıldırım, "Örümcek ağı gibi önümüzdeki 5 – 6 yıl içerisinde 400 kilometreyi bulacak. Dünya şehri İstanbul 999 kilometre metro ağına sahip olacak. Bir de benden olsun bin olsun." dedi.