Başbakan: Kredi verme işlemi bugün başlıyor

Başbakan Binali Yıldırım, "KOSGEB'de 460 bin işletmeye kredi verme işlemi bugün başlıyor.Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. Çiftçilerimizin mazot ve gübre desteğini mart ayı içinde ödeyeceğiz"dedi.

Başbakan: Kredi verme işlemi bugün başlıyor

KOSGEB'in başlattığı 50 bin liralık faizsiz kredi için binlerce başvuru gerçekleştirdi ve sonuçların açıklanması heyecanla bekleniyor. Bakan Naci Ağbal'ın yaptığı açıklamaya istinaden binlerce vatandaş sonuçların 27 Şubat'ta açıklanmasını bekliyordu. Ancak KOSGEB faizsiz kredi 2017 sonuçları açıklanmadı.

KOSGEB gov.tr'den yapılan duyuruya göre, Başabakan Binali Yıldırım'ın grup toplantısının ardından sorgulama sayfası aktif hale geçecek.

BAŞBAKAN AÇIKLADI: BUGÜN BAŞLIYOR

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında açıkladı:KOSGEB'de 460 bin işletmeye kredi verme işlemi bugün başlıyor. Yaklaşık 11 milyar lira nakit kaynak sağlıyoruz. İlk yıl ödeme yok, iki yılda da faiz yok, aldığın parayı ödüyorsun. Söz verdik yerine getirdik. Mükelleflere, vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim yapan yasa Meclisimizde kabul edildi. Elektrik borçları yıllardır sorun, bunların yeniden yapılandırılması ve çiftçinin Ziraat Bankası'na olan borçlarının da yeniden yapılandırılması da karara bağlandı. Bu düzenlemelerin olumlu etkilerini görmeye başladık. Ocak ayında konut satışları yüzde 13 artış gösterdi. Yurtdışında Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için de bir kanun tasarısını Meclis'e gönderdik. Kalkınma projelerimiz devam ediyor.

Bizim AK Parti iktidarı olarak 14 yıllık dönemimizde tarıma, hayvancılığa desteklerimizi 12 milyarın üzerine çıkardık. Geçen senenin sonlarına doğru, aldığımız kararla çeşitli adlarla verilen bu destekleri 2 kalemde toplayıp, bu desteklerin daha anlamlı hale gelmesini hedefledik. Üreticilerimize 12,8 milyar ödeme yapacağız. Çiftçilerimiz her şeyin en iyisine layık, ancak bu sene karar aldık, mazot ve gübre desteğini mart ayı içinde ödeyeceğiz.

VERGİSİNİ DÜZENLİ ÖDEYENLERE YÜZDE 5 İNDİRİM YAPILACAK

Mükelleflere vergilerini düzenli ödemeleri halinde yüzde 5 indirim geçen hafta Meclis'te kabul edildi. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, gurbetçiler veya yabancılar Türkiye'den konut veya işyeri satın almaları halinde kendilerinden KDV alınmayacak. Ancak bunu kötüye kullanıp, ticarete dökerlerse alınmayan KDV tekrar onlardan geri alınacak. Bu da konut sektörünü, emlak sektörünü canlandıracak, aynı zamanda dışarıdan Türkiye'ye döviz girişini de arttıracak önemli bir karardır.

MAZOT ÖDEMELERİ MART'TTA

Referanduma gidiyoruz diye işi gücü rafa kaldıramayız. 23 ili kapsayan özel bir kalkınma planıyla ekonomiye can, vatandaşa iş, aş sağlayan cazibe merkezleri programını da başlattık. Bugüne kadar 25 milyar liralık bu bölgelere yatırım için müracaat geldi. Dün itibarıyla bu müracaatlar doldu. 150 bin üzerinde vatandaşımıza, gencimize iş, aş imkanı sağlayacak. Buradan önemli bir müjdeyi çiftçilerimize verelim. Bizim AK Parti iktidarı olarak 14 yıllık dönemimizde tarıma, hayvancılığa ola desteklerimizi 1.8 milyardan 12 milyarın üzerine çıkardık. Geçen senenin sonlarına doğru aldığımız bir kararla çeşitli adlar altında verilen bu destekleri iki kalemde toplayıp, iki dönemde biri hasattan önce diğeri de hasattan sonra olmak üzere; yani Nisan-Mayıs, Eylül-Ekim'de vermek suretiyle bu desteklerin daha anlamlı halg elmesini hedefledik. Üreticilerimize toplam 12.8 milyar ödeme yapacağız. Mazot ve gübre paralarını mart ayı içinde ödeceğiz.