"Ben olmadan oynanmaz"

16 Ocak’ta Kızılyıldız ile Belgrad’da oynanacak maça gideceğini belirten milli coach, “Galatasaray takımı, Ergin Ataman’sız hiçbir maçı oynamaz” dedi

"Ben olmadan oynanmaz"

Kızılyıldızlı taraftar Marko Ivkovic’in Galatasaray Liv Hospital ile İstanbul Abdi İpekçi’de oynanan ilk tur grup maçı öncesinde bıçaklanarak öldürülmesiyle sonuçlanan üzücü olayın yarattığı gerilim sürüyor. Yolları Euroleague Top 16 E Grubu’nda yeniden kesişen iki kulübün, 16 Ocak cuma günü Belgrad’da oynayacağı maç öncesi, açıklamalarıyla tepki gören G.Saray coachu Ergin Ataman, Sırbistan’a girişinin yasaklanmasına yorum getirdi. Tecrübeli coach, böyle bir durumda maçın Belgrad’da oynanmasının mümkün olmayacağını ifade ederken; Sırp hükümetinin geri adım atmaması halinde, Euroleague yönetiminin maçın tarafsız bir sahada oynanmasını sağlayacağını söyledi.

‘TABİİ Kİ SON KARAR BAŞKANIN’
Ataman, şartlar ne olursa olsun her zaman Sarı-Kırmızılı takımın başında olacağını ifade ederek, “Ben olmadan o maç oynanmaz. Galatasaray takımı, coachu ben olduğum sürece sahaya Ergin Ataman’sız çıkmaz. Benim görevim her zaman her koşulda takımın başında olmaktır. Sorumluluktan asla kaçmadım, kaçmam da. Her işin kendine göre zorlukları vardır. Durum ve şartlar ne gerektiriyorsa yerine getiririm. Tabii ki son kararı kulübüm Galatasaray ve sayın başkanımız Duygun Yarsuvat verecektir. Ancak benim amacım takımımın başında sahada olmak” şeklinde konuştu.

YARSUVAT MEKTUBA CEVAP BEKLİYOR
Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın Kızılyıldız Başkanı Nebojsa Covic’e gönderdiği dostluk ve barış çağrısı içeren mektuba, Sırp kanadından henüz yanıt gelmedi. Yarsuvat, mevkidaşına “Bu maçı Belgrad’da sizinle yan yana izlemek istiyorum. Bunun kara bulutları dağıtıp, dostluğu ve kardeşliği pekiştireceğini düşünüyorum. Dileğimiz bize bir an önce güvenlik garantisi vermeniz” ifadelerini içeren bir mektup yollamıştı. Yarsuvat’a hala cevap verilmemesinin, Sırbistan hükümetinin henüz güvenlik konusunda somut bir adım atmamış olmasından kaynaklandığı öğrenildi.

CAN TOPSAKAL: TEMASLAR SÜRÜYOR
Basketbol şube sorumlusu Can Topsakal, hem iki kulüp arasında hem de Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Topsakal, güvenlik garantisi istediklerini ifade ederek, “Dışişleri Bakanlığı ve Kızılyıldız Başkanı ile sürekli görüşüyoruz. Ama henüz hiçbir ilerleme kaydedemedik. Amacımız seyircisiz ya da tarafsız sahada oynanması. Sırbistan’dan gelecek yanıta göre yönetim olarak karar vereceğiz. Niyetimiz özel uçakla maç günü gidip, gelmek” diye konuştu.

‘ATAMAN’SIZ GİTMEYİZ!’
Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay, Ergin Ataman krizinin çözülmesi için girişimlerinin sürdüğünü söyledi. Kınay, “Bu olay yeni değil. İstanbul’da oynanan maç sonrasında Sırbistan’da böyle bir karar alındığı medyaya yansımıştı. Dışişleri Bakanlığı ve Belgrad Büyükelçisi bu konuya açıklık getirmek istiyor. Biz maça seyirci götürmeme kararı aldık. Euroleague yönetimi de Sırbistan’ın taraftar konusundaki son kararını bekliyor. Ancak Ergin Ataman’ın Sırbistan’daki maça gitmemesi gibi bir durum söz konusu dahi olamaz. Kızılyıldız deplasmanına hocamızla gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Habertürk