Beyanname verecekler dikkat! Bugün son gün

Kira geliri beyannamesi verecek 1 buçuk milyon mükellefin beyannamelerini vermesi için bugün son gün...

Beyanname verecekler dikkat! Bugün son gün

Mükelleflerin elektronik ortamda da beyannamelerini gün sonuna kadar gönderebilmeleri mümkün olacak. Kira, ücret, menkul sermaye geliri ile diğer kazanç ve gelirler için internet üzerinden 'hazır beyan' sistemi aracılığıyla beyanname verme süresi de bugün sona eriyor. Hazır beyan sistemi ile vatandaşlar internet üzerinden beyannamesini görüntüleyerek onaylayabilecek veya gerekli değişiklikleri yapabilecek.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 25 Mart 2016 günü sonuna kadar verilmesi gereken 2015 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme sürelerini 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzattığını açıklamıştı.

Cezaya düşmemek için 2015'te kira geliri olanların beyan vermeleri gerekiyor. Maliye Bakanlığı, kira geliri olup beyan etmeyenleri belirlediğinde 2 kat usulsüzlük cezası, gecikme faizi ve vergi ziyaı cezası kesiyor. Ceza kesilenler, devletin verdiği 3 bin 600 lira istisna oranından da faydalanamıyor.

1.5 MİLYON KİŞİ BEYAN VERECEK

Yaklaşık 1,5 milyon kişi, kira geliri beyanı verecek. Beyan verecek mükellefler, vergi dairesine gitmeden, internet üzerinden 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi' sayesinde bu işlemi gerçekleştirebiliyor.