Borcu taksite bağlayan için de dondurma hakkı var

1.3 milyon Bağ-Kur’lunun borçlarını donduran tasarı Meclis’ten geçti. Daha önce prim borcunu taksitlendirip henüz ödemeyen de dondurma hakkından yararlanabilecek

Borcu taksite bağlayan için de dondurma hakkı var

Habertürk gazetesinden tahsin Akça ve ahmet Kıvanç'ın haberine göre,12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan 1.3 milyon Bağ-Kur’luyu ilgilendiren ve cumartesi günü TBMM’de kabul edilen torba yasa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Uygulamanın nasıl olacağına ilişkin okurlardan gelen soruları yanıtladık.

-1985 yılında Bağ-Kur’lu olarak çalışmaya başladım. 2008 yılına kadar primimi düzenli ödedim. 2008’de işlerim bozulunca o tarihten sonra ödeyemedim. 2011’de ise dükkânımı kapatıp işçi olarak çalışmaya başladım. Borcum dondurulunca Bağ-Kur’lu olarak mı SSK’lı olarak mı emekli olurum?

1 Ekim 2008’den önce işe başlayanların hangi statüde emekli olacağı son 7 yıl içerisinde çalıştığı statüye bağlı. 7 yıldaki 2520 günlük prim süresinin en az 1261 gününde SSK’lı olarak çalışanlar, SSK statüsünde emekli olabiliyorlar. Bu süreyi doldurduğunuz için SSK statüsünde emekli olabilirsiniz.

Haberin devamını okumak için tıklayınız...