Borsa hafif ekside yatay açıldı

ABD başkanlık seçimleri kaynaklı riskten kaçışla küresel piyasalarda yaşanan kayıplara paralel olarak yurtiçi piyasalar güne hafif ekside, negatif bir başlangıç yaptı.

Borsa hafif ekside yatay açıldı

Yurtiçi piyasalar, ABD'de bir haftadan az süre kalan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ın öne geçtiğine yönelik belirtilerle başlayan riskten kaçışa paralel kayıplarını sürdürüyor.

Borsa İstanbul (BİST) 100 endeksi, güne 87 puan düşüşle 77.341 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetleri ortalama yüzde 0,11 oranında değer kaybetti.

Dün akşam saatlerinde 3.1230'a kadar yükselen dolar/TL, bu sabah 3.1185/3.1205 seviyesinde. Sepet bazında TL bu sabah 3.2850/3.2874, euro/TL ise 3.4514/3.4541 seviyesinden işlem görüyor.

Piyasalar, seçimi Demokratların adayı Hillary Clinton'ın kazanacağı yönündeki yaygın beklentilerini Trump'ın oy farkını kapattığına yönelik belirtilerin etkisiyle tekrar değerlendirmeye başladı.

Clinton ABD'deki mevcut politikaları sürdürecek, Trump ise dış politika, ticaret ve sosyal konularda izleyeceği tahmin edilen yeni politikalar nedeniyle belirsizlikler yaratacak bir aday olarak görülüyor.

Reuters/Ipsos tarafından Pazartesi yayınlanan bir anket Clinton'ın hâlâ Trump'ın beş puan üstünlükle başkanlık yarışına devam ettiğini gösterirken, başka anketlerde Trump 1-2 puan önde görülüyor.

Buna paralel olarak paranın riskli varlıklardan Japon yeni ve altın gibi güvenli limanlara kaydığı görülüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.3 gerileyerek yedi haftanın dip seviyelerini gördü.