Borsa yükseliyor

Haftanın ilk gününü yüzde 2 üzerinde kayıpla kapatan Borsa İstanbul toparlanıyor.

Borsa yükseliyor

Öğlen saatlerinde Dolar 2,77 ve Euro 3,04 seviyelerinde işlem görürken Sepet Kur ise 2,90 seviyesinde bulunuyor.
Saat 10:04 itibariyle Dolar/TL yüzde 0,44 gerileme ile 2,77 seviyesinin altına gevşedi. Euro/TL 3,0352'ye gerilerken, sepet kur 2,9025 seviyesindeydi.

İstanbul serbest piyasada Dolar 2,7740 TL, Euro ise 3,0390 TL seivyelerinde güne başlamıştı.
Önceki kapanışta Doların satış fiyatı 2,7780 TL, Euronun ise 3,0480 TL olmuştu.

BORSA İSTANBUL

İlk seansta BIST Banka, mali ve sınai endekslerinin tamamında yükseliş yaşandı. Bankacılık
Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul 100 Endeksi (BIST 100) saat 10:04 itibariyle yüzde 0,59 artışla 78,623 puana yükseldi.

2 yıllık gösterge tahvil faizi ise yüzde 9,96 oldu.

Yurtiçi piyasalarda koalisyon görüşmeleri ve erken seçim ihtimalleri değerlendirilmeye devam ediyor. Türk varlıkları dünkü kayıpların ardından bugün toparlanmaya başladı.

PİYASALAR BEKLEMEDE

Bloomberght'ye açıklamalarda bulunan Gedik Yatrım Araştırma ve Yatırım Danışmanlığı Müdürü Üzeyir Doğan; Doların gelişmekte olan ülkelerin para birimleri karşısında değer kaybetmesi borsamızın toparlanmasına yardımcı olduğunu belirtti. Doğan; "Bugün Dolar/TL'de kısmi değer kaybı yaşandı. Sınırlı bir yükselişle açıldık ama yön konusunda net bir şey söylemek zor, Şu an siyaset odaklı bir bekleme söz konusu" dedi.

"BORSA 77 BİN-80 BİN ARALIĞINDA DALGALANACAK"

"Piyasalar erken seçim ve koalisyona yüzde 50 şans veriyor" diyen Üzeyir Doğan, her iki ihtimalin de fiyatlandığını belirtti. Doğan; "77 bin ile 80 bin aralığında dalgalanmayı izlemeye devam edeceğiz" dedi. Üzeyir Doğan, piyasanın bekleme noktasının bu seviyelerde olduğunu söyledi.

"PETROLDE TREND DÜŞÜŞ YÖNÜNDE"

Petrolde ana eğilimin düşüş yönünde olduğunu belirten Üzeyir Doğan, "Brent'te 45 dolar destek seviyesiydi, 65 dolara doğru hareket başladığında kayagazı devreye girmişti. Petrolde 45 ile 65 dolar arasında dalgalanma normal" dedi.

ÇİN YAVAŞLARSA...

Petrol fiyatlarında Çin verilerinin önemine vurgu yapan Doğan; "Çin'de büyümeye yönelik verilerden negatif sinyaller alınırsa küresel büyümenin yavaşlayacağına dair endişeler petrol fiyatlarında 45'in altının test edilmesine yol açabilir" dedi.