Boru değil, İstinye!

Dev arsaya sürpriz talip

Boru değil, İstinye!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) İstanbul’un Sarıyer İlçesi İstinye Mahallesi’nde satışa çıkardığı 158 dönüm dev arsasına sürpriz talip çıktı. Fırat Plastik’in patronu Nevzat Demir, en az 500 milyon liraya satılması beklenen İstinye arsasında iki talipliden birisi oldu.

Son teklif verme süresi 20 Şubat olarak belirlenen teklif zarflarının içinden Emlak Konut GYO ile Fırat Plastik’in başvuru dosyaları çıktı. Şimdi ÖİB başvuruları inceleyecek ve ardından şirketlerle nihai pazarlık görüşmelerini gerçekleştirecek.

GELİRİN MİLLİ EĞİTİM’E GİDECEĞİ AÇIKLANMIŞTI

ÖİB’nin geçen ay satışına çıktığı Maliye Hazinesi'ne ait İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan arsada turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş yapılması planlanıyor. 1 Ocak 2013’te devreye giren yeni SPK Kanunu hazırlanırken, arsanın bedelsiz olarak Hazine adına bırakılması ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edilmiş sayılacağı yasada yer almıştı.

İhalede teklif 500 milyon lirayı geçebilir

Konum açısından İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hâkim bir noktada olan bölge, nitelikli lüks konut proje inşaatları açısından gelişme gösteriyor. Emlak uzmanlarına göre metrekare birim fiyatı 3 ile 5 bin lira arasında olduğu tahmin edilen arazinin satışında yarım milyon liranın üzerine çıkılması bekleniyor.