Burak Yılmaz: Hakan Şükür'ü örnek alıyorum

Galatasaray TV'ye konuştu

Burak Yılmaz: Hakan Şükür'ü örnek alıyorum

Galatasaray’la sözleşmesini önceki gün 2019’a kadar uzatan Burak Yılmaz, futbolu Sarı-Kırmızılı forma altında bırakmayı planladığını söyledi. Hakan Şükür gibi anılmak isteyen yetenekli forvet, en büyük hedefinin ise Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırmak olduğunu ifade etti. Yıldız golcü, 4. yıldız için de iddialı konuştu.

Galatasaray’ın, golcüsü Burak Yılmaz ile 2017’de bitecek sözleşmesini 2019’a kadar uzatması camianın yüzünü güldürdü. Sarı-Kırmızılı kulüpte futbol hayatını sonlandırmak isteyen Burak Yılmaz, sözleşmesinin ardından heyecanını paylaştı. Galatasaray TV’ye konuşan yıldız oyuncu, “Başkanımıza ve camiamıza teşekkür ediyorum.” dedi. “Galatasaray’da her zaman örnek aldığım kişi Hakan Şükür olmuştur. Hakan Abi’nin yolunda ilerlemek istiyorum.” diyen 28 yaşındaki yetenek, “Bizim hedefimiz Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak. Yavaş yavaş bu hedefe doğru gidiyoruz. Bu kısa vadeli bir hedef değildir. Ancak, biz bu yolda ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Burak Yılmaz, önümüzdeki sezonla ilgili olarak; “Bizim bu seneki en büyük dezavantajımız 3 günde bir maç oynamamızdı. Şampiyonlar Ligi’nde oynuyoruz, Türkiye Kupası’nı kazanana kadar 10 maç oynadık. Bu sene çok şanssızlıklar, hatalar da oldu. İnşallah herkes üstüne düşeni yaparsa, Allah’ın izniyle 4. yıldızı takacağımıza inanıyorum. Hepimiz bir aile olarak emin adımlarla yürüyeceğiz. Biz hepimiz bir olduğumuz zaman kimse karşımızda duramaz.” diye konuştu.

Cim Bom’un sözleşmesini uzattığı Burak, önceki sözleşmenin kalan üç yıllık süresi için de garanti artı maç başınayla yaklaşık 2,1 milyon Euro fazla kazanacak. Burak, Galatasaray’a Temmuz 2012’de transfer olurken 4+1 (opsiyonlu) imza atmış ve ücreti de her sezon 2 milyon 300 bin Euro garanti para ve maç başına 20 bin Euro olarak belirlenmişti. Golcü oyuncu, 2012’de sözleşmesinin kalan opsiyon dahil üç yılı için garanti parada 1 milyon 500 bin Euro zam almış oldu.

Burak Yılmaz, 2013-2014 sezonunda Sarı-Kırmızıli takımla çıktığı 44 resmi maçta 18 gol atma başarısı gösterdi.

Koray Günter: Kalıcı stoper olacağım

Galatasaray’ın devre arasında Borussia Dortmund’dan kadrosuna kattığı Koray Günter, Almanya U20 Milli Takımı kampında özel açıklamalarda bulundu. Sarı-Kırmızılı takımda ilk 11’de oynama şansını beklentilerinden erken elde ettiğini belirten 19 yaşındaki oyuncu, Dortmund’un kendisine sırtını dönmediğini geri satın alma opsiyonu koyması sonrasında anladığını belirtti. Koray, “Açıkçası, ilk 11’e girmem 14-16 ay arası sürer sanıyordum. Düşündüğümden çok, çok erken forma şansı buldum. Antrenörümüz Roberto Mancini beni hemen takıma entegre etti. Kupa mücadelelerinde oynadım ve Türkiye’de ilk kupamı da kazandım. Benim için muhteşem bir tecrübe oldu.” ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon kadronun vazgeçilmezi olmayı umduğunu ifade eden Koray, “İlk adımı attım, artık gelecek sezon ilk haftadan itibaren 11’in değişmez ismi olmak istiyorum. İdmanlarda gördüğüm kadarıyla, bu mümkün. Bu çok iddialı gibi görünüyor olabilir, ancak hedefimi yükseğe koymalıyım. Şu anda önemli olan sağlıklı kalmam ve gerekli hazırlıkları tamamlamam.” diye konuştu.

--------------------------------------------------------------------------------

Selçuk, 5 yıl daha Galatasaray’da

Galatasaray, golcü futbolcusu Burak Yılmaz’dan sonra, Selçuk İnan’la da 2019 yılına kadar resmi olarak anlaştı. Sarı-Kırmızılılar bu transferi Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Bu arada Galatasaray, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’dan sonra Semih Kaya ile de sözleşme uzatmak için masaya oturuyor. Geride kalan sezonda çizdiği başarılı grafikle dikkat çeken genç savunmacının mukavelesi 2016 yılında bitiyordu. Kazancında da iyileştirme yapılması beklenen Semih’le de uzun süreli imza atılması bekleniyor.

Semih de masaya davet edildi

Galatasaray, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz’dan sonra Semih Kaya ile de sözleşme uzatmak için masaya oturuyor. Geride kalan sezonda çizdiği başarılı grafikle dikkat çeken genç savunmacının mukavelesi 2016 yılında bitiyordu. Kazancında da iyileştirme yapılması beklenen Semih’le de uzun süreli imza atılması bekleniyor. 23 yaşındaki yetenek, geçen sezon ligde 29, Şampiyonlar Ligi’nde 6 ve Türkiye Kupası’nda 5 maçta forma giydi.