Bursalı Hacıbey iflasın eşiğinde

Hacıbey Kebapçılık iflasın ertelenmesi talebiyle ticaret mahkemesine başvurdu

Bursalı Hacıbey iflasın eşiğinde

1950 yılında Bursa'da doğan Hacıbey markası kepenk indirmeye hazırlanıyor. Döner deyince akla gelen ilk isimlerden olan Hacıbey Kebap, 1992'de İstanbul'da ilk şubesini Kadiköy'de açmış, daha sonra Teşvikiye'deki restoranında uzun süre hizmet vermişti. Hüseyin Hacıbeyoğlu tarafından kurulan firma, İflasın ertelenmesi talebiyle Anadolu Adliye Sarayı'nda ticaret mahkemesine başvurdu. Şirket ile ilgili tedbir kararı alındı, mahkeme süreci ise devam ediyor.

Hacıbey son olarak Ataşehir'de şube açmış, 6 katlı binaya 2 milyon dolarlık yatırım yapıldığı konuşulmuştu. Şirketin bu yatırım sonrası mali sıkıntıya girdiği belirtiliyor.

Hacıbey markasının öyküsü kendi web sitesinde şöyle anlatılıyor:

“Kurucumuz aile büyüğümüz, merhum Hüseyin Hacıbeyoğlu, Üsküp 1911 doğumlu. Önce, çocuk yaşında, Bursa Çelik Palas’ın efsane şefi, George Usta’nın yanında işe başlıyor. Orada meslek etiğini ve kurum kültürünü öğreniyor. Daha sonra dönemin ünlü Bursa kebapçısı İskender ustanın yanında çalışıp “Bursa Kebabı” ustası olarak yetişiyor: Tam 16 yıl. 1950’de kendi iş yerini “HACIBEY” markası altında açıyor. İstanbul’a geliş, 1992’de Kadıköy, daha sonra 1994’de Teşvikiye…

Teşvikiye’deki dükkan, Hacıbey’i temsil eden mihenk taşı aslında. Açık olduğu yıllar boyunca, önce İstanbul’un, sonra Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden binlerce misafir ağırlandı. Lokasyonun yoğun trafiğinde karşılaştığımız problemler, uyguladığımız çözümler, yıllar içerisinde değişen alışkanlıklar, gelişen ve değişen yeme içme kültürü ile birlikte, İstanbul Dönerciliği dediğimiz yeni bir üslubun ana hatları, fikir olarak oluşmaya başladı. Günü geldiğinde, Ataşehir’de İstanbul Dönerciliği üzerine çalışmaya karar verdiğimizde, bu yeni konsepte konsantre olmak üzere işe kısa bir ara verdik.

Ben her şeyden önce malzememin kalitesine önem veririm. Çünkü yemek kalitesini oluşturan içindeki malzemelerdir. Bir de değişmeyen reçetelerimiz vardır. Örneğin mercimek çorbası ve diğer yiyecekler daima aynı reçeteyle ve aynı kaliteli malzeme ile yapılır.

Mesleğimi uygularken değişmeyen kurallarım vardır. Müşterimin istediğini değil, menüde yer alan ve kendi bilgimle, imkanlarımla, uzmanlığımla yapabildiğimin en iyisini sunmak isterim. İkinci prensibim, çok çeşit yerine, az çeşit, ama bol lezzet. Çünkü menüdeki ürün sayısı arttıkça, yemeğin kalitesi azalır.” Ürün kalitesi, yalın, basit ve gerçek malzeme ve prosesle oluşur. Her şey sahici.! Yapay (naylon) hiçbir şeye mutfakta yer yoktur.!

İsmet Hacıbeyoğlu Hakkında:
İsmet Bey, 1934 yılında Bursa’da mesleğe başlayan ve 1950’de kurumsal bir kimlik ve marka oluşturmaya başlayan baba Hüseyin Hacıbeyoğlu’nun açtığı iş yerinde çıraklık ederek bu mesleğin erbabı olmuş. Diğer bir yandan da Eğitim Fakültesi’nin Türkçe/ Tarih bölümünü bitirmiş. Bu birikimi ile, dünyayı gezip çağdaşlığı yakalamış, sonuçta aile geleneğine ve mesleğe sahip çıkmayı da misyon edinmiş. İşini ve mirasını önemseyen çağdaş bir kişiden beklenilen itina, Hacıbey kimliğinin temel taşlarını oluşturuyor