Cari açığın ilacı bulundu!

İşte cari açığı en çok azaltan sektör!

Cari açığın ilacı bulundu!
Cari açığı en çok kapatan gıda ürünü meyve suyu endüstrisi oldu.
Türkiye'nin dış ticarette rekabet edebilirliği en yüksek gıda ürünleri arasında yer alan meyve suyu endüstrisinin artan ihracatla cari açığın kapanmasında önemli rol oynadığı belirtildi.
ROTA UZAK DOĞU, AFRİKA VE ORTADOĞU ÜLKELERİ
Sadece meyve suyu üretmeyen aynı zamanda meyve suyunun ana ham maddesinin konsantreleri ve pürelerinin imalatını da yaptıklarını belirten bir meyve suyu firmasının yöneticisi Özirişen meyve suyu ve konsantrelerini yurt dışına yarı mamul olarak sattıklarını açıkladı. 40'dan fazla ülkeye gerçekleştirdikleri ihracat rakamları ile Dünya markası olma yolunda ilerlediklerini aktaran Özirişen firma olarak hedeflere ilişkin, " Yıllık 100 milyon litre meyve suyu üretimimiz var. Onun dışında da 130 bin ton meyve işleme kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük meyve suyu işleme kapasitesine sahip şirketimiz. Son iki yıl içerisinde Japonya ve Çin gibi Uzakdoğu ülkeleri, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri de portföyümüz arasına kattık. Amerika kıtasında da varız. Oraya da yeni ürünlerimizi vermeye başladık. Mamul ürünlerin gelişimi içinde sürekli fuarlara katılıyoruz. Yurtdışındaki tüm fuarlara katılıyoruz. Amacımız yurt dışındaki satış potansiyelini daha da arttırmak" diye konuştu.
Cari açıkta meyve suyu endüstrisinin önemine dikkat çeken Özirişen ayrıca sektörün son zamanlarda cari açığı kapatıcı sektörler arasında olduğunu aktararak şunları söyledi: "Cari açığı kapatıcı sektörler arasında olduğunu düşünüyorum. Çünkü aromalı olarak nitelendirilen ihraç malı içerisindeki ithalat oranı çok düşüktür. Tamamı Türkiye'de üretilen Türk sermayeli ürünlerin üretimlerini kullanılarak yurt dışına satılıyor. Bu yüzden de cari açığı da çok ciddi şekilde sektörün aşağıya çektiğine inanıyorum."
(İHA)