Cemil Ertem: Kurdaki volatilite 2017'de ortadan kalkacak

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Ertem yaptığı açıklamada kurdaki volatilitenin 2017 ilk çeyreği itibarıyla ortadan kalkacağını ifade etti

Cemil Ertem: Kurdaki volatilite 2017'de ortadan kalkacak

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, bir televizyon programında canlı yayınında yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti:

*Türkiye'ye sermaye girişleri 2017 ilk çeyrek itibarıyla hızlanacak, TL gelişmekte olan ülkelerden olumlu ayrışacak. Türkiye'nin sermaye kontrolleri gibi irrasyonel politikalar uygulaması kesinlikle söz konusu değil, bu söylentilere kulak asılmaması gerekiyor.

*İthalatçılar bu seviyelerden dolar talep etmesin, telaşa hiç gerek yok. Kurdaki volatilite 2017 ilk çeyrek itibarıyla ortadan kalkmış olacak.

* Türkiye ekonomisinde 15 Temmuz ve devam eden siyasi gelişmeler ekonomiye olumsuz yansıdı, ekonomide (üçüncü çeyrek büyümede) bir gerileme olacağı bekleniyordu.

* Metodoloji değişikliği olmasaydı ekonomide yüzde 1.8 değil yüzde 0.5 daralma olacaktı, 15 Temmuz ve devam eden gelişmeler düşünüldüğünde yüzde 0.5 daralma rahatsız edici değildi.

* Türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var; referandum, başkanlık sistemi tartışmaları yanında büyüme hikayesini de bunlarla beraber tartışmamız gerekli.

* TÜİK'in GSYİH hesaplamalarında yaptığı revizyona da değinirken, revizyon yapılmasa Türkiye ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 0.5 daralmış olacak.