Çip üreticisi AMD rakibini 30 milyar dolara alabilir

Pandemi sürecinde rekor değer kazanan AMD, rakibi Xillinx ile şirketin satın alınması için görüşmeler gerçekleştiriyor

Çip üreticisi AMD rakibini 30 milyar dolara alabilir

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynakların aktardıklarına göre, Advanced Micro Devices (AMD) rakip çip üreticisi Xilinx Inc. ile satın alma görüşmelerinde ilerleme kaydediyor. Böylesine bir anlaşma 30 milyar dolardan fazla değerleme görebilir ve giderek konsolide olan yarı iletken endüstrisindeki en büyük satın alma olabilir.

Kaynaklara göre, şirketler en erken gelecek hafta açıklığa kavuşacak anlaşma üzerinde tartışıyorlar. Fakat şirketlerin anlaşmaya varabileceklerinin bir garantisi de bulunmuyor, keza konuşmalar daha önce çıkmaza girmiş ve yeniden başlamıştı.

Pandeminin çip kullanılan bilgisayar, oyun konsolu ve diğer elektronik cihaz talebini körüklemesinden sonra şirketin hisselerinin %89 değer kazanmasıyla AMD’nin piyasa değeri 100 milyar doları geçmişti. İkinci çeyrek kârı %16 artarak 1.93 milyar dolara çıkarken, şirketin net geliriyse rekor laptop ve sunucu işlemcisi satışıyla 4 kattan fazla artarak 157 milyon dolar seviyesine ulaştı.

AMD hisselerindeki yükselişle birlikte şirket hisselerini satın almayı gerçekleştirmek için bir para birimi olarak kullanabilir. Xilinx’in piyasa değeri 26 milyar dolar civarında ve hisseleriyse bu yıl %9 değer kazandı.