Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş adamlarından talebi

B-20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu’na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş adamlarıyla buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş adamlarından talebi

Türkiye’nin dönem başkanlığını yürüteceği G-20’nin iş dünyası ayağı B-20 İstanbul’da toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ‘B-20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu’ Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Küresel ekonomideki sorunların kronik hale gelmeye başladığına dikkat çeken Erdoğan, özetle şunları söyledi:

DAHA ÇOK YATIRIM

“Biz her zaman özel sektör yoluyla büyümeden ve istihdam oluşturmadan yana olduk. Ülkemizde son yıllarda istihdamın ağırlığının özel sektöre kaymış olması bunun en önemli göstergesidir. Küresel ekonomide de büyümeye ulaşmak için özel sektörün daha çok yatırım yapması, daha çok istihdam sağlaması gerektiğini düşünüyoruz. Bizler hükümetler ve devlet olarak sizin yolunuzu açmak, önünüzdeki engelleri temizlemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ancak daha çok büyüme için, istihdam için, vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmak için iş dünyamızın bizimle birlikte hareket ettiğinden emin olmalıyız. Siyasi irade olarak aldığımız kararların ve uygulamaya koyduğumuz politikaların iş dünyası tarafından sahiplenilmesi şarttır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iş adamlarından talebi - Resim: 1

ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR

“Tüm ekonomilerin etkilendiği zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu süreçte küresel ekonomilerin temellerinin sağlamlaştırılması, yapısal sorunlarla mücadele edilmesi ve işsizliğin azaltılması konusunda G-20’ye önemli görevler düşüyor. Böyle bir dönemde G-20 Dönem Başkanlığı’nı üstlendik. Bu ağır vazifeyi yerine getirmek için Başbakan Yardımcımız Ali Babacan’ın koordinasyonunda bir ekip kurduk.”

Toplantıya Güler Sabancı, Ferit Şahenk, Hüsnü Özyeğin ve TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’in de aralarında bulunduğu 100’e yakın işadamı katıldı.