Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ato'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO'da pazarcı esnafa konuştu.Gönlünden pazar yerlerinin çatısıyla aydınlatmasıyla,sosyal tesisleriyle olmasının geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ato'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının satır başları;

"Pazarcılık dünyanın en eski mesleğidir. Pazarcı esnafımız sabahtan akşama kadar pazardaki bütün her şeyini topladığı ana kadar yaz kış demeden alın teriye çalışıyor. Sebzeyi meyveyi en taze şekilde halka ulaştırıyor. Pazarcının milletin gönlündeki yeri hiç bir şeyle mukayese edilemez. Bunun için pazar kültürünü mutlaka yaşatmalıyız. Benim gönlümdeki pazar yerlerini çatısıyla aydınlatmasıyla otoparkıyla sosyal tesisleriyle olmasını arzu ederim.

İlde ilçede beldede lütfen pazarcı esnafımız için pazar yerleri açınız dedim tavsiye ettim hamdolsun güzel gelişmeker var daha da iyi olacak.Bu konuda belediyelerimiz daha gayretli olmalı. Siz pazarcıların mİlletimizle gönül bağınız var.Bu bağı güçlendirmelisiniz size Cumhurbaşkanı sıfatıyla destek olacağımı bilmenizi isterim.

"KREDİ LİMİTLERİ ARTTI, KESİNTİLER AZALDI"

2002'de faiz yüzde 47'ydi. Biz bunu yüzde 4'e düşürdük. Böylece esnafımıza rahat bir nefes aldırdık. Esnafımızın kullandığı kredinin yüzde 50'sini devlet ödüyor. Yeni çıkan kanunla AVM'lerde esnafımızın da yer alması sağlandı.
2002 yılında iktidara gelir gelmez esnaf ve sanatkarlarımızı ayağa kaldırmak için süratle adımlar attık. Esnafımıza kredi kolaylıkları getirdik. Kredi limitlerini de artırdık, kesintileri azalttık. Artık kullanılan kredilerin %50'sini devlet karşılıyor. Prim borçlarını yapılandırdık.

Bizim tarihimizde esnaf ve sanatkar ticaretiyle birlikte toplumu ayakta tutan aydınlatan kesimdir.
Komşusunun siftahını düşünen esnafın milletine mahallesine zarar vermesi mümkün mü.Bu ahlak ölçerken tartarken adaleti yerine getiren bir ümmetin ahlakıdır. Değerli kardeşlerim pazarcılık adeta bizim kültürümüze sinmiştir.

"KİŞİ BAŞINA MİLLİ GELİR 25 BİN DOLARA ÇIKACAK"

Türkiye her alanda sınıf atladı güçlendi.Önümüzde 2023 hedefleri var bunun için çözmemiz gereken şeyler var.

Başkanlık sistemişne geçtiğimizde şu parlementoda yaşananların büyük kısmı artık yaşanmayacaktır. Çok hızlı koşan zıplayan ve muhasır medeniyetler zirvesinin üzerine çıkan bit Türkiye olacaktır. Biz görevi aldık 11 bin dolara kadar tırmandık bakın şimdi kişi başına milli gelir 11 bin dolar ama hedefimiz kişi başına milli geliri 25 bin dolara çıkarmak. Bunu başarmamız lazım bunun için de önümüzün kesilmemesi lazım. Artık arızalardan bıktık tekleye tekleye bu günlere geldik. Hızlı karar alamaya ve hızlı uygulamaya imkan verecek yeni tesis ve yöntem uygulamaya başlamalıyız."