Davutoğlu'ndan esnafa müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu TESKOMB programında esnafa müjde üzerine müjde verdi. Davuoğlu gelecek yıl 4 milyar TL kredi verileceğini açıkladı.

Davutoğlu'ndan esnafa müjde!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin düzenlediği programda yaptığı konuşmasından satırbaşları şöyle;

Davutoğlu: "Biz, ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel bir imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olan kardeşlerimize faizsiz kredi vereceğiz. Yola çıkana yolun hayırlı olsun demek gerek. Ona bereket olsun, hayrolsun, yolun ve helal rızkın bereketli olsun diyebilmek için faizsiz kredi vereceğiz." dedi.

-"Esnaf ve sanatkar kültürünün devamı için perakende ticarette ne tedbir alınması gerekiyorsa aldık, bu bizim için bir prensip meselesidir. Sizi gittikçe cesamet kazanan ve büyüyen yapılar karşısında kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Alışveriş merkezi açılması kriterlerini değiştirdik ve her alışveriş merkezinde esnaf ve sanatkarımıza en az yüzde 5 pay yer ayrılması zorunluluğu getirdik."

- Bizler sizlerin he zaman yanında olacağız. 2002'de kredi kullanan esnafımızın sayısı 60 binler ile ifade edilirken şimdi gelinen noktada bu rakam toplamda 1 milyonu aşmış durumda.

- Hortumlanan bankalar dönemi bitti. AK Parti döneminde esnafımız rahat etti. Esnafımız bankalardan kredi çektikçe ekonomimiz daha da bereketlendi.

- Otomobil satışları 2002'de 231 bin idi, şimdi ise bu rakam 640 bin civarında.

- Kredilerin açılması talimatını verdim.

- Halkbank kredilerinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz.

-Esnaf için 150 milyon dolarlık kredi vereceğiz