Davutoğlu'ndan kadro müjdesi

Başbakan Davutoğlu, 6 bin 417 karayolu işçisine kadro müjdesi verdi.

Davutoğlu'ndan kadro müjdesi

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

ASIL İŞÇİYE KADRO

6 bin 417 karayolu işçisi kadroya alınacak. Hayırlı olsun. Asıl iş yapılan alanlarda taşeron işçi kullanımına son vereceğiz. Yardımcı iş alanlarını da tek tek belirleyeceğiz. Karayolu işçilerine asıl iş yaptığı için kadro verildi. Asıl iş-yardımcı iş tanımı için adım seçim sonrası"

"DÜĞÜN GİBİ KUTLAYALIM"

Yarın alanlara çıkacak olan, yarın Emek ve Dayanışma Günü için meydanlara çıkacak olan kardeşlerime sesleniyorum, yarını bir düğün gibi bir şölen gibi kutlayalım. Sakın ola ki marjinal grupların, bir takım provokatörlerin oyunlarına gelmeyelim.

"O KARA BİR GÜNDÜ"

Ben bir kez daha 1977'de Taksim'de hayatını kaybeden Vatandaşlarımız için taziyelerimi sunuyorum, o kara bir gündü.

O gün provokatörler devreye girdi ve kanlı bir pazarın yaşanmasına sebep oldular. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine taziyelerimizi sunuyoruz. O tarihten sonra vatan evlatları sağcı-solcu diye bölündü.

Provokatörler bir nesli yok edercesine kutuplaşmanın önünü açtılar. 12 Eylül darbesine giden yolu açtılar.

Bugün sabah İstanbul Valimizle de konuştum. Buradan çağrıda bulunuyorum bütün sendikalarımıza, bütün sivil toplum kuruluşlarımıza Taksim'de anmak için gidecek sembolik nitelikteki gruplar karanfillerini koysun, sonra da gitsinler İstanbul'da yasal olarak gösterilen meydanlarda istedikleri kadar kalabalıkla özgürce 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutlasınlar, Türkiye'nin her meydanı açıktır, herkes kutlayabilir.

"BEN DE KARANFİLLE ANACAĞIM"

İlk fırsatta ben de gidip orada bir karanfille vatandaşlarımızı anacağım inşallah. Hem onları anacağım hem de tekrar çağrıda bulunacağım. Ülkede kaos çıkartmak isteyenlere fırsat vermeyelim. Ama bunu yasadışı gösterilerle çatışma ortamında yapmayalım."