Defans Topal kalmayacak

F.Bahçe Teknik Patronu Vitor Pereira, Alves'le başlayıp Ba ve Kjaer’le devam eden sakatlık kabusuna çözüm buldu

Defans Topal kalmayacak

Savunmadaki 3 oyuncunun art arda yaşadığı sorunlar nedeniyle o bölgede elinde alternatifi kalmayan Portekizli, Kasımpaşa karşısında Mehmet Topal’ı stoperde oynatmayı düşünüyor. Plase ise Ozan Tufan

SEZONA bol alternatifli bir kadroyla giren F.Bahçe, sakatlık belasıyla çok erken tanıştı. Daha sezon başlamadan Gökhan Gönül’ü kaybeden, ardından Alves ve Antalya karşılaşmasının ardından Ba’dan gelen haberlerle sarsılan sarı-lacivertlilere bir kötü haber daha geldi.

DANİMARKA’NIN EURO 2016 elemelerinde oynadığı Ermenistan karşılaşmasında bileğine aldığı darbe yüzünden acılar içinde yerde kalan Simon Kjaer, sakatlar kervanına katılan son isim oldu. Tecrübeli oyuncunun ayak bileği bağları ve kapsülünde sorun olduğu ve en az 1 ay yeşil sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

PLANDA MOLDE VAR

YAŞANAN bu üzücü gelişmeler üzerinde kurmaylarıyla birlikte hemen acil durum planını hazırlayan teknik direktör Vitor Pereira, eldeki tek ‘gerçek’ stoper Michal Kadlec’in yanında kime şans vereceğini buldu. Savunma yönü güçlü Mehmet Topal’ı Çek oyuncunun partneri olarak sahaya sürmeyi düşünen Pereira’nın ‘B planı’ da var.

A Milli Takım’ın Letonya ile oynadığı mücadelede ağrıları bulunan Şener yerine sağ bekte şans bulan yeni transferlerden Ozan Tufan’a da savunmanın göbeği için ‘Hazır ol’ mesajı gönderildi. Kasımpaşa hazırlıklarına milli takımlarından dönen oyuncuların da katılımıyla yeniden start verilirken, Pereira dünkü antrenmanda hem Mehmet Topal hem de Ozan Tufan’la özel olarak ilgilendi. Gelecek hafta UEFA Avrupa Ligi gruplarında Molde’yle oynanacak mücadeleyi de gözönünde bulunduran sarı-lacivertlilerin teknik heyeti, hafta sonuna kadar yapılacak çalışmalarda savunma tandeminde bu ikiliyi değişerek görev verecek.

Mehmet stopere yabancı değil

MİLLİ Takım ve F.Bahçe’nin vazgeçilmezi olan Mehmet Topal, savunma bölgesinin tozunu yutmuş isimlerden. 2008 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde sakatlıklardan dolayı stoperde görev yapan başarılı futbolcu geçen sezonki G.Saray derbisinde Alves atılınca yine bu bölgeye kaydırılmıştı. Topal ayrıca 2016 elemelerindeki Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında da yine eksiklerden dolayı Fatih Terim tarafından Semih Kaya’nın partneri olarak sahaya sürülmüştü.