Derbi bitti kavga başladı

Kadıköy'deki F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde bazı taraftarların Beşiktaş'ın rahmetli Onursal Başkanı Süleyman Seba'ya küfür etmesi iki kulüp arasında yeni bir gerilime neden oldu.

Derbi bitti kavga başladı

Art arta yapılan açıklamalar şöyle:

1- BEŞİKTAŞ: "F.Bahçe özür dilesin"

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, konunun takipçisi olunacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı: "F.Bahçe ile oynadığımız derbi müsabakasında, Türk futboluna mal olmuş, herkes için ortak bir değere dönüşmüş olan onursal başkanımız merhum Süleyman Seba'ya edilen küfürler, başta Beşiktaş camiası olmak üzere, tüm sporseverleri yaralamıştır. F.Bahçe kulübü yönetiminin, Süleyman Seba'nın manevi şahsında Beşiktaş camiasından özür dilemesini bekliyor ve bunun tekerrür etmemesi konusunda gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz."

2- FENERBAHÇE: "Yenilgiyi unutturma çabası"

Fenerbahçe Kulübü, derbi maçta Süleyman Seba'ya yapılan küfürlerden dolayı Beşiktaş'ın "özür dileyin" bildirisine yanıt verdi. Açıklamada, "Bu açıklama, sahamızda aldıkları mağlubiyeti kendi camialarına unutturma yönünde beyhude bir çabadır. Rahmetli Süleyman Seba, hem camiamız hem de Türk futbolu için hiçbir zaman unutulmayacak bir değerdir ve bu değer hiçbir tezahürat ya da söylemle zarar görmeyecek önemdedir. Beşiktaş-Fenerbahçe kadın basket maçında, Aziz Yıldırım'a ve Fenerbahçe'ye yapılan küfürler örnek gösterildi; "Bu ve benzeri örnekler tüm sporseverlerin bilgisi dahilindedir" ifadelerine yer verildi.

3- BEŞİKTAŞ: "Küfrü sahiplendiniz"

Fenerbahçe'den geri adım gelmeyince siyah-beyazlılar ikinci bir açıklama daha yaparak şu ifadeleri kullandılar: "F.Bahçe Kulübü'nden beklenen suret- i hakta, Seba dostu görünümlü bu yönetimin utanması ve bu ayıbın telafisi yönünde adım atmasıydı. Ancak F.Bahçe yönetimi yaptığı açıklama ile küfrü meşrulaştırmayı ve küfrü sahiplenmeyi seçmiştir. Yapılan açıklamadan sonra Fenerbahçe yönetiminin fair-play'den artık söz etmesi sadece bir yalandan ibarettir. Bu esef verici açıklamayı sahiplenen Fenerbahçe yönetimini vicdanlarıyla başbaşa bırakıyoruz."