Devlet Destekli Evlilik Kredisi Alacaklara Müjde!

Günümüzde evlilik çeşitleri insanların sosyal ekonomik kültürel yapılarına göre farklılık göstermektedir. Bu anlamda devletin bireylere katkı sağlama amaçlı yaptığı çalışmalardan faydalanmak herkesin talep etmek isteyeceği bir yöntem olmuştur.

Devlet Destekli Evlilik Kredisi Alacaklara Müjde!
Her aile kendi kültür ve yapısı doğrultusunda evlilik kurmak ister . Kırsal kesimlerde yapılan evlilikler büyük şehirlere oranla daha az maddiyat gerektiren bir durumdur. Evlenecek olan bireyler bu amaç için kendi maddi güçleri ve olanakları dahilinde çaba sarf ederler fakat durum her zaman elverişli olmayabilir. Bankaların verdiği yüksek faizli krediler insanların ödeme gücünü zorlaştırmaktadır .Her insan faiz zorluğu olmadan ödeme yapabileceği bir seçenek ister. Bu durumda devlet evlenmek isteyen bireylere kolaylık sağlama amaçlı yaptığı bu hakkı sunmaktadır. Bu hak ihtiyaç adı altında bireylerin bu sorununa kolaylık sağlamaktadır.

İnsanların yaşam standartlarının iyi hale gelebilmesi için devlet eliyle birçok imkan sunulmaktadır. Bakanlıklar dahilinde yapılan çalışmalar doğrultusunda birçok yenilik ortaya konulmaktadır. Son dönemlerde sosyal standartları düzenleme adına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca devlet destekli evlilik kredisi gündeme gelmiştir. Destek amaçlı kredi için şartlar dahilinde uygun görülüp belirlenmiş olan evliliği düşünen gençlere faiz borcu olmadan zorlanmadan maddi destek amaçlı faizsiz evlilik kredisi verilebilmektedir. Ancak uygun şartlar yerine getirildiği takdirde bu faydadan yararlanabilirler. Devletin sunduğu bu imkanı iyi değerlendirmek ve şartların eksiksiz uygun olması esasa alınmıştır. Şartları yerine getiren her Türk vatandaşı bu haktan yararlanabilir. Bu haklara sahip olmak için yerine getirilmesi gereken şartları sıralayacağız .Bu şartların olmasının sebebi kişinin belirli bir yaş ve olgunluğa sahip, toplum kurallarına saygılı olması ve gerçekten ihtiyacı olan kişilerden oluşması gerekiyor. Sizlerde faizsiz kredi almak için tıklayınız.

Devlet destekli evlilik kredisi nasıl alınır?

Bakanlık tarafından belirlenen şartlar dahilinde faizsiz evlilik kredisi verilebilmektedir bu durumda kredi isteğinin onaylanabilmesi için bazı maddeler esastır bu maddeler aşağıda sıralandığı gibi ele alınır ancak bu maddeler yerine getirildiği takdirde bu haktan faydalanılabilir;

Evlenecek olan bireylerin yaş aralığının 18-24 yaş aralığında olması, aksi halde yaş aralığını doldurmayan bireyler bu destekten faydalanamamaktadır. Dolayısıyla istenilen yaş ortalaması olup başvurulması uygun görülmektedir. Yaş aralığını doldurmamış olan bireyler kendi reşit olmamış çocuk yaşta yapılan bilinçsiz evlilikler oluşmaması için yaş aralığı uygun görülmüştür. Toplumun da bilinçlendirilmesi adına bu şart uygulanmaktadır. 18 yaşından önce çocuk yaşta yapılan evliliklerden doğan olumsuz sonuçları yaşamamak adına evlilikleri sağlam adımlarla yapabilecek kendi kararlarını verebilecek olgunluğa akıl ve mantığa sahip bireyler olunması isteniyor.

Kanununda yer alan ağır suçlardan herhangi biriyle ceza almamış olmak , bu suçlar daha çok toplumun genelinin karşı olduğu tepki gösterdiği suçlar demektir genellikle ahlaki konularla ilgilidir. Bu suçlardan bir kaçını sıralamak gerekirse ; insan kaçırmak , yalan yere yemin etmek , rüşvet almak yada vermek , hırsızlık ,dolandırılıcılık diye sıralayabiliriz. Toplumda bu tarz davranışlar sergileyen insanlar insancıl olmamakla beraber toplum kurallarına aykırı davranışlar sergiledikleri için güven ve itibar zedeleyici olmaktadır. Toplumda suçluluk oranının azalması ülkenin daha bilinçli ve ahlaki kriterlere uygun bireylerden oluşması için bu madde uygun görülmüştür. Eft saatleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

İnsanlar maddi olanaksızlıklar yüzünden evlenemeyecek durumda olup evlilik için gerekli olan paraya sahip olmadığı taktirde ihtiyaç dahilinde bu durumdan faydalanabilmektedirler. İhtiyaçlar sonsuzdur fakat imkanlar kısıtlı olması dahilinde bireyler evlilik veya bu gibi durumlarda yetersiz kalabilmekte ve desteğe ihtiyaç duymaktadırlar. Devlet bu gibi durumda insanların maddi yetersizliklerini göz önünde bulundurarak bireylere destek olma amaçlı maddi yardımda bulunmaktadır. Bu yardım vatandaşları güç durumdan kurtarmak için çok güzel bir olanaktır.

Kaynak: http://www.kredinotlari.com/devlet-destekli-evlilik-kredisi.html