Dilmen'den hakem Bitnel'e büyük tepki!

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, Galatasaray-Trabzonspor maçını yöneten Deniz Ateş Bitnel'i çok sert bir dille eleştirdi.

Dilmen'den hakem Bitnel'e büyük tepki!
İşte Dilmen'in sözleri...

Hakem hatalarının damga vurduğu bir maç oldu. Teknik analiz yapmak pek doğru değil. Klasik cümleler de kullanmak istemiyorum. Trabzonspor, şikeyle ilgili 2011'den bugüne kadar bir dava peşinde. Fakat 2015-2016 yılında mağdur oldukları kadar olmadılar. İçerideki maçlar da dahil olmak üzere. Hakem hatalarıyla ligden koptular.

Salih'in pozisyonu ve Cavanda'nın itmesi dünyanın her yerinde kırmızı kart. Ama onları delirtenler var. İnsanız biz. Diğer pozisyonların hepsini tartışırım. Galatasaray'ın kazandığı penaltıda herkes penaltı olmadığını gördü. Penaltı değil. Hakem hatası, yanlışı demiyorum. Özer'in ikinci gördüğü kart da faul değil. Hakem hatası...

İlk yarıda Marin'in pozisyonu penaltı. Ciddi bir hata. Erkan'ın pozisyonu penaltı değil. Hakan Balta'nın el pozisyonunu tartışırım. O kadar çok hata var ki, 1 dakika uzatmayı dahi oynatmadı. Galatasaraylılar da üzülmüşlerdir. Hakem gelip Özer'e diyor ki "Sakın şöyle yapma". Bunu Özer'e değil, Kuddusi Müftüoğlu'na yapıyor. Göstere göstere sarı kartı verdi. İkinci sarı kartta faul falan yok. Ama Salih ile Cavanda da delirdi. Ben hayatımda kırmızı kart görmedim ama ben maçta olsam Salih'in davranışını ben bile yapardım.

"Ben olsam Aykut'u atmazdım"

Hepimiz duygularımızla yaşıyoruz. Trabzonspor da Galatasaray da maç kazanmak istiyor. Korner oluyor, geliyor hakem düdük öttürüyor. Ceza sahasındakileri uyarıyor. Sonra ne oluyor? Gösteri yapıyor. Bu arkadaşımız da teknik hataları dışında futbolcuları çok uyardı. Ben olsam Aykut'u atmazdım. Yumruk atmıyor, tükürmüyor. Hakemler zaman zaman idare etmeli. Bu arkadaş yönetmeye çalışıyor. O zaman olmuyor da. Trabzonspor'u bu sene bitirdiler.

Ben hakem olsaydım Umut'un pozisyonuna penaltı verebilirdim. Bu olabilir, ama Aykut'un pozisyonu, Özer'e verdiği kart... Sneijder'ı çağırıyor, gel diyor, dön diyor. Tahrik ediyor. Tahrik etme oyuncuyu. Hakemliği biter mi bitmez mi bilmiyorum. İki takım da coşkulu oynamaya çalıştı. Taktiksel değişikliklere gidildi. Ama Trabzonspor'u bu sene yerle bir ettiler. Ben gördüğümü söylüyorum.

"Deniz Ateş Bitnel profesyonel mi?"

Aziz Bey açıklama yaparken en kolay örnek olarak Deniz Ateş Bitnel'i veriyor. MHK genç hakem derken tuzağa düştü. Bugün Fırat Aydınus'un, Hüseyin Göçek'in maçı yoktu. Bu hakem maçı mahvetti. Ver profesyonel hakemlere maçı. Genç hakemi başlamadan kaybedebilirsiniz.

Deniz Ateş Bitnel profesyonel mi? Avrupa'da maç yönetiyor mu? Çünkü kuralların dışına çıkmıyorlar. Hakan Balta'nın pozisyonu kolay değil. Erkan'ın pozisyonunda yanılabilir. Özer'in ikinci sarı kartında yanılabilir. Cavanda'nın penaltısında yanılabilir. Ama hepsi Trabzonspor'un aleyhine. Özer ve Aykut'un pozisyonunda da kaşınma kardeşim. Ahlak dışı bir davranışta bulunmamış ki bu oyuncular. Mustafa Yumlu da gitti, Aykut da gitti ama ikramiye Aykut'a çıktı.

Şu maç 2. Lig B kategorisinde bir maç olsa, asla ve asla hakem kimseye ikazda bulunmaz. Ama gözlemci var, herkes izliyor, hava yapıyorlar. Hepimiz üzüldük. Bunun mağlubiyetle galibiyetle alakası yok. Trabzonsporlular protesto etti, Galatasaraylılar da şaşırdı. Hepimizin duyguları var. İnsansın sonuçta.

Mustafa Hoca, Sabri'yi çıkarıp, Linnes'i soktu. Rakip 9 kişiyken kenara da oyuncular sokacaksın. Ama orta saha çok kalabalıktı Galatasaray'da. Bir iki kez kenardan gelen ortalarda birkaç pozisyon oldu. Sabri'nin yerine orta sahadan birinin çıkıp iki kanat oynaması lazımdı. Maç sıkıştı, 11'e 9 gibi oynanmadı.

Mustafa Denizli korktu mu, yoksa takımına mı güvenmiyor? Düşündü taşındı. Galatasaray taraftarı Roma'ya tur ümidiyle gidecek. Galatasaray'ın hala şansı var. Ama hoca da böyle bir kadroyla bu şansı bulacağını düşündü. Ben tercihler konusunda sadece eleştirebilirim. Lazio rövanşında böyle bir takım çıkarsa "neden böyle" diye sormam. Çünkü takımına inanmıyor. Mustafa Hoca, Mersin deplasmanını gördü, Osmanlı deplasmanını gördü, ofansif bir takımla çıkarsam elenirim diye düşündü. Bu kadroya Trabzonspor'a karşı geriye düştü. Hücum özellikte oynamalı. Ligde gerekirse kaybetmeli. Lazio maçında defansif kadroya saygı duyarım ama bugün duyamam.

(Sporx)