Dolar güne nasıl başladı?

AK Parti ile CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının ardından gözler bugünkü AK Parti-MHP görüşmelerine çevrildi

Dolar güne nasıl başladı?

Geçen hafta içeride AK Parti-CHP koalisyon görüşmeleri dışarıda Çin'in devalüasyon kararlarını izleyen piyasalar yeni haftaya da hareketli başladı. Koalisyon görüşmelerinden bir sonuç çıkmamasının ardından gözler bugün yapılacak AK Parti-MHP görüşmesine çevrildi.

Dolar haftanın ilk işlem gününe yüzde 0.20'lik artışla 2.84 TL'nin hafif üzerinde başladı. Euro ise 3.1525 TL'den yeni güne başlangıç yaptı.

"İLK ŞOK ATLATILDI"

ING Bank Özel Bankacılık Stratejisti Pınar Uslu, her ne kadar bugün gerçekleştirilecek AK Parti-MHP görüşmelerinden koalisyon hükümeti kurulabileceği yönünde bir açıklama çıkmasına düşük olasılık verilse de açıklamaların izleneceğini söyledi.

Yuanda geçen haftaki devalüasyon sonrasında Fed'in Eylül'de ilk faiz artırımına gideceği olasılığı azalmışken, ilk şokun atlatılmasının ve geçen hafta ABD'de beklentiden iyi gelen verilerin de etkisiyle Eylül beklentisinin yeniden yükseldiğini söyleyen Uslu, "Bu durum doların değer kazanmasını sağlarken, euro/dolar paritesi de 1.11 seviyesinin altını deniyor. Yurtiçi siyasi/jeopolitik risk algısının yüksek olmasının yanı sıra doların küresel piyasalarda değer kazanmasının etkisiyle dolar 2.84 TL seviyesine yakın hareket ediyor. Dolarda 2.85 TL ilk psikolojik direnç" dedi.

BORSA İSTANBUL

Borsa İstanbul ilk işlemlerde haftanın işlem gününe yüzde 0.06'lık artışla 77.357 puandan başladı.
Oyak Yatırım günlük borsa yorumunda "BIST'te bugün hafif satıcılı bir açılış bekliyoruz. AK Parti ve MHP arasında bugün gerçekleştirilecek görüşme ve yarın yapılacak olan merkez bankası para politikası kurulu (PPK) toplantısı öncesinde volatilitenin devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.