Dolar güne nasıl başladı?

Dolar rekor seviyelere doğru tırmanışını sürdürüyor, euro ve faiz yükseliyor

Dolar güne nasıl başladı?

Dolar, yurtiçi piyasaların kapalı olduğu saatlerde Asya işlemlerinde yaklaşık bir ayın en yüksek seviyesi olan 2,93 TL üzerini gördü. Euro ise 3,11 TL seviyesinde işlem görüyor. Euro/Dolar paritesi ise 1,0632, Sepet Kur 3,1 seviyelerine yükseldi.

Dün önce yeni hükümet programında Merkez Bankası'na yönelik bağımsızlık vurgusunun kaldırılmasının yarattığı tedirginlikle 2,90 TL seviyesini aşan Dolar sonrasında Rusya'dan gelen haberler ve Rus yetkililerinin açıklamaları ile 2,91 TL üzerine çıkmıştı.

Önceki kapanışta Dolar satış fiyatı 2,9130 TL, Euro satış fiyatı 3,0940 TL olmuştu.

Kurlar, Suriye sınırında bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü haberiyle Salı günü tırmanışa geçmişti.
Rusya Ekonomi Bakanı Alexei Ulyukayev, dün yaptığı açıklamada Türk Akımı dahil Türkiye'ye yönelik çeşitli ekonomik sınırlamalar getirilebileceğini söyledi.

FAİZ VE ALTIN YÜKSELDİ

2 yıllık gösterge tahvilin faizi ise yüzde 1,82 yükselerek yüzde 10,65'e çıktı. Gram altının satış fiyatı 100 TL'yi aştı.

BORSA İSTANBUL 74 BİN PUANA DÜŞTÜ

Rus gerginliği Türk varlıkları üzerinde baskısını sürdürüyor. Borsa İstanbul 100 Endeksi'nde dün kayıplar arttı. BIST 100 günü yüzde 2,39 değer kaybederek 74.997,63 puandan tamamladı.

Avrupa borsalarında pozitif seyir devam etti. Endeksler dün yüzde 1 üzerinde primli kapandı. Bu sabah Asya borsalarında ve emtiada hareket aşağı yönlü oldu. Çin sanayi şirketlerinin karlarının düştüğü açıklanırken, Çin'de aracı kurumlarına açılan soruşturma hisse senetlerine satış getirdi. Petrol fiyatları ise iki günlük yükselişin ardından gerilemeye başladı.

Bugün yurtiçinde Rusya ile ilgili veri akışı yanında TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi ile Kasım ayı Ekonomik Güven Endeksi takip edilecek.