Dolar ne kadar oldu?

Güne 3.01 TL'den başlayan dolar, artan satışlarla 3 TL sınırının altına indi

Dolar ne kadar oldu?

Haftaya 3.01 TL seviyesinden başlayan dolar, artan satışlarla 3 TL'nin altına indi ve 2.9841 TL'yi gördü. Euro ise 3.3598 TL'ye kadar geriledi.

Önceki kapanışta Doların satış fiyatı 2,9910 lira, Euronun satış fiyatı ise 3,4110 lira olmuştu.

BORSA İLK SEANSTA YÜKSELDİ

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) Endeksi, ilk seansı yüzde 0,27 yükselişle 75.302,18 puandan tamamladı.
Cuma günü Ali Babacan'ın yeniden milletvekili adayı gösterilmesiyle kayıplarını geri alan Borsa İstanbul güne yüzde 0,29'luk kayıpla 74.879 puandan başlamıştı.

Borsa İstanbul ikinci seansta kayıplarını geri aldı ve saat 14.52 itibarıyla Cuma günkü kapanış seviyesinin yüzde 1 üzerine çıktı.

HSBC Hazine Grup Başkanı Fatih Keresteci, FED'in dünyadaki gelişmelerden rahatsızlığını dile getirmesinin piyasaları olumsuz etkilediğini, geçen hafta faizleri sabit tutma kararı ardından küresel piyasalarda sert bir satış baskısı olduğunu ve bu etkinin bu sabah da korunduğunu söyleyerek, "Japonya'nın tatil nedeniyle kapalı olduğu günde Asya-Pasifik borsalarının çoğu ekside işlem görüyor. Çin ekonomisi kaynaklı risklerin yakın gelecekte piyasalar üzerinde temel belirleyici unsur olmayı sürdüreceğini tahmin ediyoruz" dedi.

'TEKNİK ADIMLAR GÜNDEMİ MEŞGUL EDECEK

'Türkiye tarafında Fitch kararı ve Ali Babacan'ın adaylığının yurtdışı gelişmelerin temel belirleyici olması nedeniyle etkisiz kaldığını söyleyen Keresteci, "Aday listesinin açıklanmasıyla birlikte 2.97'li seviyelere gerileyen dolar/TL, sonrasında yurtdışı kaynaklı satış baskısı ile yeniden 3'lü rakamlara ulaştı. TCMB'nin Eylül ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı yarın düzenlenecek. Her ne kadar TCMB'den piyasalar üzerinde etkisi olacak bir adım beklemiyor olsak da para politikasının sadeleştirilmesi hususunda teknik adımların gündemi bir miktar meşgul edebileceğini tahmin ediyoruz" dedi.