Dolar ne kadar oldu?

Üst düzey askeri yetkililerin temasları ve jeopolitik risklerin azalacağı algısı dolar/TL'yi 3.70'in altında tutarken, dolar/TL öğleden sonra 3.72'yi, Euro/TL ise 3.92 TL'yi aştı.

Dolar ne kadar oldu?

Dün saat 1759’da 3.6811/3.6830 seviyesinde olan dolar/TL, bu sabah saat 0855’te 3.6750/3.6815 seviyesinde bulunuyordu. Saat 12:16 itibariyle dolar/TL 3.7244/3.7267 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 3.9318/3.9328’den işlem görmekte.

FONLAMA MALİYETİ 5 YILIN ZİRVESİNDE

Likiditeyi sıkılaştırma adımlarını geçen hafta itibariyle bir kademe daha kuvvetlendiren TCMB’nin uyguladığı politikaların sonucunu gösteren ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 10.62 ile 5 yılın zirvesinde kalmaya devam etti.
Bu verilere göre geçen hafta başına göre TCMB ek 20-25 baz puan bir sıkılaştırmaya giderken Ocak ayı sonundan beri yapılan sıkılaştırma ise 225 baz puana ulaştı.

Piyasalar asıl olarak ise Cuma günü açıklanacak olan ABD tarımdışı istihdam verisi ile gelecek haftaki Fed ve TCMB toplantılarını bekliyor.
FAİZ ARTIRIM BEKLENTİSİ GÜÇLENİYOR

Fed para politikası toplantısını 14-15 Mart’ta yapacak. Son günlerde Fed Başkanı Janet Yellen dahil olmak üzere üst düzey yetkililerden gelen para politikasındaki sıkılaştırma yanlısı açıklamalar yatırımcıların faiz artırımı beklentilerinin hızla güçlenmesine neden oldu.
Yatırımcılar, ABD’de faizlerin ancak kademeli olarak yükseleceği beklentisi ve Asya ülkelerinden gelen, küresel ekonomideki toparlanmanın hızlandığına işaret güçlü dış ticaret verilerinin etkisiyle yılın başından bu yana hisse senedi ve gelişmekte olan ülke tahvillerine yöneliyorlar.
TL’nin son dönemde benzer para birimlerinden negatif ayrışmasında etkili ana unsurlardan biri olan jeopolitik risklerin dün gelen haberlerle hafiflemesinin de etkisiyle dün dolar karşısında yüzde 1’e yakın değer kazandı.
TSK, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın, ABD ve Rusya genelkurmay başkanları ile Antalya’da üçlü bir toplantı düzenlediğini duyurdu.
Başbakan Binali Yıldırım da Rusya ve ABD ile koordinasyon sağlanmadan Suriye’nin Menbiç kentine bir operasyon düzenlemenin sonuç vermeyeceğini, bu konuda ABD ve Rusya ile askeri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü söylemişti.