E-mail savaşını Microsoft kazandı

ABD'de Microsoft ile hükümet arasındaki e-mail savaşında son noktayı mahkeme koydu. Mahkeme Microsoft'un diğer ülkelerde bulunan sunucularının erişimini hükümete açmak zorunda olmadığına hükmetti.

E-mail savaşını Microsoft kazandı

ABD'de mahkeme, hükümetin, bilişim devi Microsoft'u, diğer ülkelerdeki sunucularına erişim sağlamaya zorlayamayacağı kararını verdi.

Microsoft'un internet sitesinde yapılan açıklamada, ABD 2. Temyiz Mahkemesinin, Manhattan'daki eyalet mahkemesinin 2014'te Adalet Bakanlığının uyuşturucu kaçakçılığıyla ilgili bir soruşturmada İrlanda'daki sunuculara erişebileceğine yönelik kararını bozduğu belirtildi.

Temyiz Mahkemesi, Microsoft'un başka ülkelerde bulunan sunucularını ABD hükümetinin erişimine açmak zorunda olmadığına hükmetti.

Açıklamayı kaleme alan Microsoft Hukuk Bürosu Şefi Brad Smith, kararı "bulut bilişim hizmetlerinin gizliliğini korumada atılan ilk adım" olarak niteleyerek memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Smith, kararın insanların kendi ülkelerindeki yasalarla korunan mahremiyet haklarını garantiye alması ve dünyadaki hukuki korumaların dijital alanda da var olmasını sağlaması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Smith, dava sürecinde, kendilerine destek veren teknoloji ve medya şirketlerine, İrlanda hükümetine ve ticari gruplara teşekkür etti.

Adalet Bakanlığının, Anayasa Mahkemesine başvurarak kararı temyiz etme hakkı bulunuyor.