Efsane milyarder yatırımcı George Soros, parasını altına yatırıyor

George Soros yeniden yatırıma başladı, bu kez hisse satıp altın alıyor!

Efsane milyarder yatırımcı George Soros, parasını altına yatırıyor

Finans dünyasının efsane isimlerinden George Soros uzun bir süre ara verdikten sonra işinin başına geri döndü. 30 milyar dolar kadar paranın yönetimini yapan Soros'un adımlarını piyasalar her zaman olduğu gibi yakından izliyor. Soros şu sıralar hisse satıp altın alıyor ve altın şirketleri ile ilgileniyor.

Wall Street Journal’a konuşan Soros, son dönemde küresel ekonomideki endişelerini dile getirdi. Buna göre milyarder yatırımcı, Çin’den çıkan yabancı sermayeden ve ülkenin devam eden ekonomik reform sürecini sekteye uğratmasından endişe ediyor.
Soros, Nisan ayında da verdiği bir konferansta ekonomik büyümesi yavaşlayan Çin’de yaşananların, 2008’deki küresel krizle benzerlikler taşıdığını söylemiş, bu durumun ABD üzerinde deflasyonist baskı yaratabileceğini belirtmişti. Bu söylemler Çin’in tepkisini çekmişti.
Soros’un korkusu sadece bununla sınırlı değil. Yunanistan sıkıntısı ile İngilitere'nin resti ve AB’den çıkma ihtimali de milyarder yatırımcıyı rahatsız eden konu başlıkları arasında bulunuyor.