Kuyumculardan 'Kesme altın' uyarısı

Altın fiyatlarında hareketli günler yaşanırken gram altın rekor üstüne rekor kırıyor. Ancak kuyumcular altın almak isteyen vatandaşları sertifikasız kesme altın konusunda uyarıyor.

Kuyumculardan 'Kesme altın' uyarısı

Uluslararası piyasalardaki hareketler yatırımcıların yönünü altına çeviriyor. Gram altın rekor kırarken kuyumculardan da altın almak isteyen vatandaşlara çok önemli bir uyarı geldi.

Merdiven altı diye tabir edilen yerlerden ucuz diye tercih edilerek alınan kesme altının, daha sonra bozdurmak istendiğinde sıkıntı oluşturabileceğine dikkat çeken kuyumcular, gram altın alırken mutlaka sertifikalı olması uyarısında bulundu.

Trabzon'da hizmet veren Nevzat Kuyumculuk Genel Müdürü Erhan Şakar, gram altın fiyatının son bir haftada 100 TL civarında bir artış gösterdiğine dikkat çekti. Şakar, "Altında son bir haftada gram fiyatı 100 TL civarında bir artış gösterdi. Yatırımcı şu anda daha çok altına yöneliyor çünkü dövizden daha çok kazandırıyor. Fiyatlar yükseldiği için alan daha çok. Bozdurmak isteyenler ise fiyatın biraz daha artmasını bekliyor." dedi.