Et fiyatlarındaki artışa karşı ESK harekete geçti. Kurum, sığır satışı yapacağını açıkladı. Bu hamle sonrası kilogramı 300 TL'ye kadar çıkan karkas etin fiyatı 270 TL'ye geriledi.
Ekonomi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) rezervleri, 145,5 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun verilerine göre Kur Korumalı ve katılma hesaplarındaki tutar 2 trilyon 682 milyar 241 milyon liradan 2 trilyon 651 milyar 831 milyon liraya geriledi.
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile kasım ayında yapılan toplam ödeme tutarı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 116 artarak 887,9 milyar lira oldu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ulusal Vefa Programı ile bu yıl içerisinde 127 bin 720 yaşlı ve engelli vatandaşın temel ve zaruri ihtiyaçlarının karşılandığını bildirdi.
Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 79,73 dolardan işlem görüyor.
Değerli kağıtların 2024 yılında uygulanacak satış bedelleri belirlendi.
TÜİK'in verilerine göre ekonomik güven endeksi Aralık ayında yüzde 1,1 oranında artarak 96,4 değerini aldı.
Yeni yılda brüt 20 bin 2 lira 50 kuruş, net 17 bin 2 lira 12 kuruş olarak belirlenen asgari ücretin işverene aylık maliyeti 23 bin 502 lira 94 kuruş.
Fed'in faiz indirmeye başlayacağı beklentileri ve doların küresel para birimleri karşısında güç kaybetmesi altın fiyatlarını destekliyor! Bu sabah tarihi zirvesini yenileyen gram altın 1971 liraya el değiştiriyor.
Yeni yıldan itibaren sigaradan alınan vergi oranı yüzde 63'ten yüzde 57'ye düşecek. Ancak maktu vergi 1,14 liradan 4,80 liraya çıkacak.
Adalet Bakanlığı, 2024 yılı tanıklık ücret tarifesini belirledi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), 3 şirkete şarj ağı işletmeci lisansı verildi.
Türk Lirası mevduatları ve katılım hesaplarında stopaj indirimi süresi 30 Nisan 2024'e kadar uzatıldı.
Kripto paralara artan talep, regülasyon beklentilerini de beraberinde getirdi. Türkiye de bu alandaki çalışmalarını hızlandırdı.