Pekin yönetimi, kitlesel yıkıma sebep olacak teknoloji ve malzemenin Kuzey Kore`ye ihracatını yasakladı.
Ekonomi
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ekonomide yaşanan dalgalanmaların en dibinin görüldüğünü, artık yükseliş trendine girildiğini belirtti
Başbakan Binali Yıldırım, “Önümüzdeki yaz aylarından itibaren işler yoluna girecek. Her şey daha güzel hale gelecek” derken iş dünyasına seslendi: “Dolara hücum etmeye gerek yok. Bunlar gelip geçici diyoruz. Paniklemeyin. ‘Özel sektörün borcu, bana ne’ diyecek halimiz yok”
Türk Hava Yolları, İstanbul'daki hava koşulları nedeniyle birçok seferini iptal ettiğini açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ziyaret için bulunduğu Madagaskar'da 4 anlaşmaya imza atıldı
Reel Kesim Güven Endeksi, ocak ayında 1,4 puan azalarak 97,0 seviyesinde gerçekleşti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde serbest geçiş sistemini hayata geçirdikten sonra insanların hayatı kolaylaştı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de aynı uygulamayı bu sene içinde hayata geçireceğiz." dedi.
Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'nın elektrik dağıtım şirketi olan CLK Uludağ Elektrik, 'Esnek Fatura' uygulamasıyla müşterilerine son ödeme gününü kendi belirleme imkanı sağlayacak.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, Türkiye'nin İran aleyhine açtığı uluslararası tahkim davasını kazanması sonrasındaki sürece ilişkin, "Birkaç yıl içerisinde inşallah çok daha uygun maliyetli gaz tedarikini sağlayacağız." dedi.
Terör örgütlerinin rahatça buldukları ve patlayıcı olarak kullandıkları için 2016 yılı Haziran ayında yasaklanan nitratlı gübrelerle ilgili yeni düzenleme yapıldı.
Başbakan Binali Yıldırım, 23 ili kapsayan yatırım destek paketi ile ilgili olarak "Hayati Bir adım attık. Bu yatırımlar bölgede gerçekleşirse 112 bin 400 vatandaşımız, gencimiz iş aş sahibi olacak. Bunu etrafıyla düşündüğümüzde bu sayısı 500 bini geçmiş olacak" dedi.
Hizmet sektörü güven endeksi 6,2 puan düşüş kaydederek 87,5 oldu. Bu düşüşte en çok hizmetlere olan talebin artmasının beklenmemesi etkili oldu.
Gazprom'un, fiyat anlaşmazlığı nedeniyle Türk şirketlerini tahkime götüreceği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
BEDAŞ'ta Genel Müdür Mehmet İslamoğlu görevinden alındı. İslamoğlu'nun yerine AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit getirildi.
Cazibe Merkezleri Programı'nın bugün hayata geçeceğini açıklayan Başbakan Yıldırım, 23 il için başvuru sayısının bin 200, toplam yatırım tutarının 19.6 milyar lira olduğunu bildirdi.