Dışişleri Bakanlığından bir yetkilisi, "Rusya, şimdi bir çalışma yapıyor. Sanıyorum öncelikli olarak iş adamlarına ve resmi heyetlere vizelerin kaldırılması gibi birtakım düşünceler içindeler" açıklaması yaptı.
Ekonomi
Enerji Bakanı Berat Albayrak, 2016’da yerli kömürden elektrik üretiminin, bir önceki yıla göre yüzde 23 arttığını belirterek “2016 yılında tüm yerli kaynakların elektrik üretimindeki payını yüzde 46’dan yüzde 49.3’e çıkararak rekor kırdık” dedi.
Parfüm, şampuan, deodorant, diş macunu, ayakkabı boyası ve mum gibi ürünlerin aralarında yer aldığı çeşitli eşyaların ithalatında yüzde 17-25 arasında ilave gümrük vergisi alınacak.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programı uygulama esasları belirlendi.
Dünya Bankası, Türkiye'ye ilişkin 2017 ve 2018 büyüme beklentilerini revize etti.
‘Çakma’ tabir edilen taklit ürünleri yapan, satan, ithal ve ihraç edenleri, artık ağır cezalar bekliyor. Yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu’na göre, marka tecavüzü yapanlara 3 yıla kadar hapis ve 20 bin günü bulan adli para cezası verilecek
Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük şirketleri Türkiye'yi yüzlerce milyar dolarlık yatırım için kolları sıvadı.
Makina ve Kimya Endüstrisi (MKE) Kurumu tarafından üretilen 500 modern piyade tüfeği (MPT-76), Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilecek.
Başbakan Yardımcısı Canikli, ekonomiye yönelik saldırı ve sabotajlar olduğunu belirterek “Faiz artırmamız için kampanya yapılıyor” dedi. Canikli, nakit giriş-çıkışı konusunda sorun yaşayan hiçbir firmanın batmasına müsaade etmeyeceklerine işaret etti
STM'nin Siber Tehdit Raporu'nda Türkiye'ye yönelik siber saldırılara ve tehditlere dikkat çekildi.
Türk futbolseverlerin Spor Toto Süper Lig'i takip ettiği Lig TV kanalının ismi beIN Sports oluyor
Tüm yurdu esir alan yoğun kar yağışı e-ticaret sektörüne yaradı. İnternette günlük satışlar 150 milyon sınırına dayandı. En büyük patlama ise kırtasiye, giyim ve market alışverişinde yaşandı.
Yaşlı olduğu için bakıma muhtaç olan akrabalarına bakanlara evde bakım aylığı ödeniyor. 924 TL olan bu aylık yeni yılla birlikte 1000 liraya çıktı! Aranan şartları taşıyan mutlaka başvurmalı...
Terör nedeniyle zaten zor günler geçiren THY’yi bu kez karakış vurdu. THY’nin İstanbul’dan 4 günlük uçuş iptali bini geçerken, 15 bin kişiye otel tahsis edildi 40 bin kişiye de kumanya dağıtıldı. 4 günlük zararın kurun da etkisiyle 100 milyon lirayı bulduğu tahmin ediliyor
ABD Hava Kuvvetleri için geliştirilecek yeni nesil eğitim uçağı projesi için Türk eğitim uçağı da aday oldu