Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, tarımsal ürünlerde Rusya'nın ambargosunun kalkmasının 1-2 aylık bir süre alacağını söyledi.
Ekonomi
Kmuda bir dönem başladı. Kamudaki teftiş veya denetim elemanlarının işlemlerindeki kişisel kusur, haksız fiil veya sorumluluklarına dair idare aleyhine tazminat davası açılabilecek.
6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı
Batı Karadenizli balıkçıların ağlarına takılan bol miktarda palamut yüzleri güldürdü
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, esnafın iflas etmesi veya dükkanını kapatması halinde, yeni bir iş yeri açana kadar diğer işsizlik sigortalarındaki gibi bir fon oluşturulması için çalışma bulunduğunu açıkladı.
2011 yılında ortalamada 800 bin liradan satılan ticari taksi plakaları, 2016’da 1.6 milyon liradan alıcı bulurken, kiralama ücretleri de son 5 yılda yüzde 100 arttı ve 7 bin liraya çıktı.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, büyümede yatırım ve ihracatın payını artırmak için çalışma yaptıklarını ve Meclis yeniden açılınca önemli vergisel teşviklerin hayata geçeceğini belirtti
İstanbul Kasaplar Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Murat Kocaoğlu, kurban fiyatlarını yüksek bulduğunu belirterek, 9 günlük bayram tatilinin fiyatları aşağı çekebileceğini söyledi.
Türkiye Kamu-Sen'in bu yılın ağustos ayına ait asgari geçim endeksine göre, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin 723 lira 2 kuruş oldu.
Rus doğalgaz devi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller, Güney Avrupa ülkelerinin gaz talebinde bulunmaları durumunda Türkiye’ye başvurmaları gerektiğini açıkladı.
Tüketici enflasyonundaki düşüşte işlenmemiş gıda fiyatlarındaki düzeltme belirleyici oldu.
Çin’in Hangzhou kentinde düzenlenen G20 zirvesinde büyümenin ateşlenmesi için tüm politika araçlarının kullanılacağı küresel ticaret canlandırılırken korumacılığın önleneceği sözü verildi
Elektronik ticarete aracılık etmek üzere yeni kurulmaya başlanan “Elektronik para ve ödeme kuruluşları”nın yaptığı işlemlerden yüzde 5 oranında banka ve sigorta muameleleri vergisi alınacak.
Başbakan Binali Yıldırımın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi Van, Bitlis, Hakkari ve Muştaki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı süresince satış ve kesim yerlerinde toplum sağlığını ve çevreyi koruma amaçlı denetimler gerçekleştirileceğini belirterek, "Kurban kesim yerlerinde yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren işletmelere 49 bin 95 lira idari para cezası uygulanacak" ifadesini kullandı.