İstanbul Sanayi Odası, "Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının 2015 yılı sonuçlarını açıkladı.
Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın gerçekleştireceği Rusya ziyaretinin, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişimine katkı sağlaması bekleniyor
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türk Ekonomik istikrarının dahada güçlenerek devam edeceğine inanan Körfez sermayesi Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor.
Haziran ayında sanayi üretimi beklentilerin çok altında gelerek yıllık yüzde 1,1 yükselirken, aylık yüzde 1,4 daraldı.
10 Ağustos Çarşamba gününe kadar devam edecek olan demokrasi nöbetleri nedeniyle, İstanbul'daki toplu taşıma araçları 11 Ağustos Perşembe sabahına dek ücretsiz olacak.
İstanbul’un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde mali tekliflerin açılışına İdom, Tecnimont ve Yüksel Proje davet edildi.
BiTaksi, yarın Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenecek "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılacak vatandaşlara 40 liraya kadar ücretsiz hizmet verecek
Özel okullarda bu dönem okuyan öğrencilere verilecek olan destek miktarı Resmi Gazete'de yayımlandı. 2016-2017 öğretim döneminde toplam 340 bin öğrenciye destek verilecek.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, FETÖ‘nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlar anısına Taksim Meydanı’nda kurulan “Şehitler platformu”na karanfil bıraktı
İş dünyası temsilcileri, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun`un hem devletin alacak tahsilatını hızlandıracağını hem de işletmelerin yükünü hafifleteceğini belirtti.
Türkiye, küresel şirketlerin CEO’larıyla dev bir tanıtım kampanyasına başlıyor. “Discover your Turkey story!” (Türkiye hikâyeni keşfet) başlıklı kampanyayla 30 günde 24 ülkeye ulaşılacak.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, "e-Devlet Kapısı, 22 hizmetle başlayan yolculuğuna bugün 28,5 milyona yakın kayıtlı kullanıcı, bin 532 entegre elektronik hizmetle devam ediyor." dedi.
Adnan Polat, yurt dışındaki Türkiye algısını yükseltmek için çalıştıklarını ve Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım çektiklerini açıkladı
Temmuzda, dört kişilik ailenin açlık sınırı bin 504, yoksulluk sınırı ise 4 bin 232 lira olarak tespit edildi.
ABD`de tarım dışı istihdam beklentileri aştı, işsizlik oranı değişmedi.