Elektrik tüketiminde 27 Temmuz Çarşamba günü rekor kırıldı.
Ekonomi
Ukrayna AB'ye çağrıda bulunarak Türk Akımı projesinin durdurulmasını istedi.
Kredi kartları ve banka kartlarıyla ödeme tutarı geçen ay 50,2 milyar lira olurken bu ödemelerin dörtte biri taksitle gerçekleşti.
Tütün maddeleri üretiminde kansere yol açtığı belirtilen katkı maddelerinin de aralarında bulunduğu 11 maddeye yasak getirildi.
Sigaraya, firmalar tarafından bu ay yapılan yüzde 8-12 aralığındaki zammın, temmuz enflasyonunu artırması bekleniyor.
Vergi borçlarına yapılandırma imkanı getiren yasa teklifi meclisten geçti. 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan borçlar yapılandırma kapsamına girebilecek.
Ekonomik güven endeksi,temmuzda geçen aya göre yüzde 14,9 artarak 95,7'ye yükseldi ve beklentinin üzerinde gerçekleşti.
Meclis’e gelen Varlık Barışı tasarısıyla ilgili konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ'ye destek veren şirketlerin Varlık Barışı'ndan yararlanamayacağını belirtti. Ağbal, '' Suçtan elde edilen gelirle de sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.
Vergi borcu olan vatandaşların merakla beklediği Vergi ve Sosyal güvenlik affı ile ilgili detaylar ortaya çıktı.
Ideal Standard International Üst Yöneticisi (CEO) Tursten Tuerling, Türkiye'den daha fazla ürün tedarik edeceklerini ve iş hacmini artıracaklarını belirtti.
Japon lastik firması Sumitomo Rubber Üst Yöneticisi Norifumi Fujimoto, "Türkiye`deki yatırımlarımızı stratejik görüyoruz. Türkiye`de iş yapmaktan memnunuz. Türkiye`nin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.
Irak Elektrik Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Fethi, "İran Hürremşehr-Basra ve Kerhat el-Emar hattı üzerinden verdiği 800 megavat elektriği kesti" dedi.
Türkiye'de darbe girişiminin ardından bayrak satışları patladı. Esnafın, İzmir’e komşu illerden de gelip bayrak satması da dikkat çekti.
Orman ve Su İşleri Bakanlığında FETÖ`nün darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan personel sayısı 221`e ulaştı
Beyaz Masa yetkilileri, yükleme yapıldığından bu yana kullanılmayan kartlarda bakiye iadesi yapılacağının müjdesini verdi.