Yeni yılda sigaraya paket başına 50 kuruşla 1 lira arasında zam geldi
Ekonomi
Yaklaşık 11 milyon emekli bugün açıklanacak enflasyon verilerine kilitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyon zammının oranını, memurlar ve memur emeklileri de farkını öğrenmek için gözünü Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevirdi.
Türkiye üzerinden dünyaya pazarlanacak Kürt gazı, Rusya'ya bağımlılığımızı azaltırken, Kuzey Irak'a trilyonlar kazandıracak.
Emeklilik için yaşı bekleyenler çalışmaya devam ederlerse iki kez tazminat alma hakkına kavuşuyor.
Köprü ve otoyol geçişlerine zam geldi. Yeni tarife bu gece yarısından itibaren uygulanmaya başladı.
İş adamı Halis Toprak (78), Fransa'nın Nice şehrinde kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti.
Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun dünkü Resmi Gazete’de yayımlandı
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın resmi olmayan geçici verilerine göre, 2015 yılının Aralık ayında ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,14 azalarak 11 milyar 726 milyon dolara geriledi.
TCMB teminat döviz depo limitlerini artırdı.
Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türk ürünlerine ambargo başlatan Rusya Federasyonu'na birçok ürün ihracatında büyük düşüş kaydedilirken, aralık ayında meyve ihracatı yüzde 46.8 oranında yükseldi. Ülkedeki ithalatçıların yasak başlamadan önce stok yaptıkları belirtiliyor.
Venezuela Petrol Şirketi, elektrik üretim ihtiyacındaki değişiklikleri gerekçe göstererek Kolombiya'ya yaptığı doğalgaz ihracatını askıya aldı
Maktu vergi içkide yüzde 15, sigarada paket başına 5 kuruş arttı. Cep telefonlarında adet başına vergi 40 lira yükseldi.
Putin'in imzaladığı yaptırım kararı uyarınca Türk işçilerin Rus şirketlerinde istihdam edilmemesini öngören yasa yürürlüğe girdi.
Üniversite öğrencilerinin 400 liraya çıkarılan kredi ve bursları, 6-10 Ocak 2016 tarihleri arasında ödenecek. Bu yıl yaklaşık 1.5 milyon öğrenci yükseltilen kredi ve burs imkanından yararlanacak.
Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki düzenleme ile Emniyet Genel Müdürlüğü, eski tip sürücü belgelerini bugünden itibaren yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirmeye başladı. Stajyer sürücülük ve ehliyet sistemi de bugün uygulama konuldu