Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın Basın toplantısı düzenledi. İsrail Türkiye için gaz anlaşması yapabileceğimiz ülkeler arasında demişti
Ekonomi
ORDU Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındık üreticisinin 11 TL’ye serbest piyasada sattığı kabuklu fındığın, işlenmiş halinin rafta 55-60 TL’den satılmasını eleştirdi.
Rusya'nın, ocak-ekim döneminde Türkiye'ye petrol ve doğalgaz dışındaki ihracatı 7 milyar doları aştı.
Türkiye'den tarım ürünlerinin ithalatına yasak getiren Rusya'nın ihtiyacını karşılamak için Suriye'nin 700 bin ton narenciye göndereceği bildirildi.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Rusların Akkuyu Nükleer Santrali'nden kolay kolay vazgeçeceklerini zannetmiyorum" dedi.
Rusya gazına alternatif arayışları devam ediyor. Katar ve Azeri gazlarının yetersiz kalması üzerine hükümet rotayı Kuzey Irak'a çevirdi. Hedef bir yıl içinde gaz getirmek.
İran'dan alınan doğalgaz miktarında 8 Aralık'ta saat 02.00 itibarıyla yüzde 50 azalma olduğu bildirildi. Azalmanın soğuk hava nedeniyle artan talepten kaynaklandığı kaydedildi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ürettikleri doğalgazı Türkiye'ye satmak için Ankara ile görüşmekte olduklarını bildirdi
Peşmergeye eğitim için Başika’ya giden Türk askeri nedeniyle Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türkiye’den gelen mallara ambargo konuldu.
Türkiye, Rusya ile uçak krizinden sonra doğalgaz ithalatında yeni kaynaklar arayışındayken, depolama yatırımları da gündeme geliyor.
“Rusya ile yaşanan gerginlik doğalgaza yansır mı?” kaygısı yaşanırken, ilk kesinti beklenmedik bir yerden, İran’dan geldi. İran “Ağır kış şartları nedeniyle iç tüketimim arttı” diyerek günlük 30 milyon metreküplük gaz akışını yarı yarıya azalttı. Enerji yönetimi alarmda
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BES'e sağlanan yüzde 25'lik devlet desteğinin önümüzdeki yıl da devam edeceğini söyledi.
Bakanlar Kurulu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında, Bursa ve Balıkesir’deki 30 köy ve mahallede acele kamulaştırma kararı aldı.
Açlık sınırının 1393 TL olduğuna dikkat çeken DİSK, bu yıl asgari ücretin 1900 TL olması gerektiğini açıkladı.
Fed’in yapacağı bir faiz artışının Türkiye ve Güney Afrika gibi zayıf temellere sahip ülkeleri negatif etkileyebilir