Elon Musk: SpaceX'in Mars gemisi 2019 başında hazır olacak

Elon Musk, ülkesinde katıldığı bir soru cevap etkinliğinde 2019 yılında Mars'a gönderilecek Big Falcon Rocket'ın hazır olacağını, 2022 yılında ise Mars'a inilmesini umduğunu belirtti.

Elon Musk: SpaceX'in Mars gemisi 2019 başında hazır olacak

Teksas'ta bir festivalde konuşan uzay havacılık şirketi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, yaptığı açıklamada 2019 yılında Mars roketinin hazır olacağını duyurdu. Bir insan kolonisi kurma hedefi olan Elon Musk, gezegendeki yönetim sistemine dair de fikirlerini paylaştı

Elon Musk, "Şu anda ilk gemiyi, gezegenlerarası aracı yapıyoruz ve muhtemelen gelecek yılın ilk yarısında ilk kısa uçuşları yapacağız." dedi.

Ünlü girişimci geçen yıl Büyük Şahin Roketi (Big Falcon Rocket) ya da kısa adıyla BFR olarak bilinen Mars aracının bir gün Dünya içerisinde şehirden şehire inanılamayacak kadar kısa zaman zarfında insan taşıyacağını da belirtmiş ve örnek olarak New York ile Şangay arasının 30 dakika süreceğini söylemişti.

2022 yılında BFR'nin Mars'a inmesini umduğunu belirten Musk, ilk görevin ise kargo olacağını belirtirken er ya da geç gemiyle insanların ve eşyalarının taşınacağını da ekledi. Asıl amaç ise Mars'ta kendi kendine yeten, sürdürülebilir bir insan kolonisi kurmak.