Erdoğan müjdeyi toplantıda verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Korucular sigortalı yapılacak. Muhtarlar ve korucuların SGK primleri devlet tarafından ödenecek" dedi.

Erdoğan müjdeyi toplantıda verdi

Muhtarlarla ilgili alınan yeni kararı açıklayan Erdoğan, "Biz kademeli bir artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. Muhtarlarımız 1406 lira maaş alıyor. Ama bu yetmez dedik. Bir de bunların sosyal güvenlik kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım dedik" diye konuştu, muhtarların 613 TL sigorta primlerini devletin karşılayacağını söyledi. Erdoğan güvenlik korucularının da sigortalı hale geleceğini, sigorta primlerini İçişleri'nin ödeyeceğini, korucuların tıpkı diğer sigortalılar gibi istedikleri yerden sağlık hizmeti alabileceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 37.Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

"MUHTARLARIN SGK PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAYACAK"
Muhtarlara müjde veren Erdoğan, "Biz kademeli bir artışla muhtar maaşlarını asgari ücretle eşitledik. Muhtarlarımız 1406 lira maaş alıyor. Ama bu yetmez dedik. Bir de bunların sosyal güvenlik kurumu primleri var, onların da karşılanması lazım dedik.

İnşallah ilgili kurumlarımız hazırlıklarını tamamladılar. Yayınlanacak ilk KHK ile bu meseleyi çözüyoruz. Artık muhtarlarımızın 613 lira tutan sosyal güvenlik kurumu primleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece muhtarlarımızın geliri de 2 bin 19 liraya çıkıyor. Dersimi çalıştım da geldim." dedi

"KORUCULARI SİGORTALI YAPACAĞIZ, PRİMLERİNİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖDEYECEK"
Korucuların da sigortalı olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir müjde de güvenlik korucularımıza vermek istiyorum. 1411 liraya, harcırahlarını 36 liraya, aylık 1080 liraya çıkartmıştık. Mevcut illerimize ilave olarak, Erzurum, Erzincan ve Osmaniye’yi de güvenlik koruculuğu sistemine de davet ettik. Kadro sayısını 55’e çıkararak güvenlik korucularımızı asker ve polislerimizin en büyük yardımcısı haline getirdik. Hiç endişeniz olmasın, PYD falan bize komşu olamaz. Cerablus’ta Rayi de ne yaptık? Onların belini kırdık. PYD YPG bunların hepsi bilesiniz ki Türkiye’nin düşmanıdır. Yeni bir adım atıyoruz, tüm güvenlik korucularımızı sigortalı hale getiriyoruz. Sigorta primleri içişleri bakanlığımız tarafından ödenecek, istedikleri yerden sağlık hizmeti alabilecekler. Bu uygulamayla tazminatlarına ilave olarak, 578 liralık sigorta ödemesi yapılacaktır. Bunu da bilmeleri lazım. Hayırlı olmasını diliyorum.

MUHTARLARIN SİLAH HARCIRAHI DEVLETTEN

Muhtarlarımızın mahallelerine köylerine verdikleri hizmetlerle, güvenlik korucularımızın terörle mücadeleye verdikleri destekle bu imkanları ziyadesiyle hakkettiklerini düşünüyorum. Muhtarlarımızın yemeklerde bana söylediği bir şey var. Silah da silah, silah da silah. Şimdi tabi silahı alıyor da, diyorlar ki bizi bu harcırahtan kurtarın. Başbakanımızla bunu değerlendirdik, harcırahı da hükümetimiz karşılıyor. Böylece harcırah yok.