'Eyvah Türkler!'

Alba Berlin-Galatasaray maçındaki olayların yaşandığı salonda gelecek aylarda Türkiye-Almanya maçının oynanacak olması yetkilileri harekete geçirdi.

'Eyvah Türkler!'

Turkish Airlines Euroleague'de Alba Berlin ile Galatasaray Liv Hospital arasında oynanan mücadelede çıkan olaylar Almanya'ya korku saldı. İki ekibin taraftarları arasında patlak veren gerilim sonucunda sandalyeler havada uçuşmuş, kavgalar yaşanmış, mücadele bu yüzden 1 saat geç başlamıştı.
5-20 Eylül arasında gerçekleştirilecek EuroBasket 2015'te Türkiye ile Almanya'nın yine bu salonda karşı karşıya geleceklerine dikkat çekildi. Berlin'deki O2 Arena'da bir kez daha aynı olayların yaşanmaması için Alman güvenlik yetkililerinin bir araya geldiği ve Eylül ayındaki maç öncesi şimdiden bir güvenlik planlamasına giriştikleri ifade edildi.

Tedbirler sıkılaşıyor
Alba Berlin-Galatasaray maçında olayların içinde kalan Alman taraftarların, yaşadıklarını dehşetengiz tanıklıklarla kamuoyuna anlatmalarının ardından etkisi oldukça büyüyen son olayların etkisiyle güvenlik stratejisinin değiştirildiği ve tedbirlerin üst seviyeye çıkarılacağı ortaya çıktı. Ayrıca Sırbistan'ın da Türkiye ve Almanya ile aynı grupta bulunması ve Sırp taraftarlarının Türklerle karşılaşacak olmalarının da yetkilileri ayrıca düşündürdüğünün altı çizildi.

Skorer