Faiz indiriminin devamı gelir mi?

Merkez Bankası günlerdir beklenen faiz kararını dün açıkladı. Piyasaları şaşırtarak beklentilerin üzerinde bir faiz indirimine gitti, Peki faiz indiriminin devamı gelir mi?

Faiz indiriminin devamı gelir mi?

Fercan Yalınkılıç'ın bigpara.com.'daki haberine göre, Uzmanlara göre Merkez Bankası faiz indirimlerine devam edebilir.

Finansbank Başekonomisti İnan Demir, bundan sora gelecek faiz indirimlerinin özelikle kura bağlı olacağını belirtti. “Kur istikrarlı giderse gelecek ay da bir faiz indirimi gündemde olabilir,” diyen Demir orta vadede liranın zayıflayabileceğini de ekledi: “Orta vadede faiz indirimleri lirayı zayıflatacaktır ama kısa vadede nispeten olumlu küresel koşullar lirayı destekleyebilir.”

Deutsche Bank da yayınladığı raporda Merkez Bankası’nın 17 Temmuz’daki PPK toplantısında faizi 50 baz puan daha indirebileceğini söyledi. Küresel likidite şartlarının elvermesi durumunda faizin daha da düşebileceğini söyleyen Alman banka, TCMB’nin faiz koridorunu da aşağı çekebileceğini ekledi.

ENFLASYONDA SEYİR

Demir, enflasyonda gerilemenin baz etkisi ile yaşanacağını belirterek, kurum olarak “yılın ikinci yarısında dezenflasyon” beklentilerinin sınırlı olduğunu belirtti. “Enflasyonun yılı yüzde 8’de kapatmasını bekliyoruz,” diyen başekonomist, "liranın seyri ve petrol fiyatlarının yukarı yönlü riskler arz ettiğini” de ekledi.

Deutsche Bank da yılsonu enflasyonunun yüzde 8’in üzerinde olacağını tahmin ediyor.

DOLAR KURUNDA HEDEF

İnan Demir, Finansbank’ın yıl sonu için dolar kuru beklentisi 2,25 olarak belirtti.