Fenerbahçe'de yabancılar gidecek kriter 27 yaş olacak

Takımın etkisiz futbolu yönetimi harekete geçirdi. İlk operasyon devre arasında. Kadroya 1-2 takviye yapılacak ve sıkı bir kamp programıyla bu sezon geçiştirilecek.

Fenerbahçe'de yabancılar gidecek kriter 27 yaş olacak

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Engin Verel, sarı-lacivertli takımla ilgili olarak ciddi bir iddia ortaya attı.
Gelecek sezon İsmail Kartal'ın teknik direktörlük koltuğunda oturmayacağını iddia eden Engin Verel, "Aldığım duyumlar İsmail Kartal'ın aleyhine. Hatta tanıdık isim Mircea Lucescu için yönetimin nabız yoklamaya başladığı da kulislerde kulaktan kulağa konuşuluyor. Kartal kalırsa kulüpte başka bir görev alacak.

İşte Bugün Gazetesi'nde yer alan o haber...

Asıl değişim rüzgarı ise yıl sonunda. Tüm yabancılar gönderilecek. Sadece Diego’nun kalma ihtimali var. Başkanın kararıyla transferde üst yaş sınırı ise 27.

Ligde pu­an sı­ra­la­ma­sı­na şöy­le bir göz at­tı­ğı­mız­da Be­şik­taş, Ga­la­ta­sa­ray ve Fe­ner­bah­çe'nin 1'er pu­an fark­la ya­rı­şı kı­ya­sı­ya sür­dür­dük­le­- ri­ni gö­rü­yo­ruz. An­cak bu 3 ta­kım için­de Fe­ner­bah­çe'yi ay­rı ko­num­lan­dır­mak ge­re­ki­yor. Zi­ra Be­şik­taş ve Ga­la­ta­sa­ray'ın oy­na­dı­ğı fut­bol ta­raf­tar­la­rı­na ge­le­cek adı­na umut aşı­lar­ken Fe­ner­bah­çe'de du­rum tam ter­si. Ta­kım ka­zan­dı­ğı maç­lar­da da­hi futbol anlamında ışık vermiyor. Fut­bol bir ya­na fut­bol­cu­la­rın sa­ha­da uyuk­lar bir gö­rün­tü çiz­me­si taraftarı ka­ram­sar­lı­ğa iti­yor. Bu du­rum­dan ta­raf­tar­ ka­dar yö­ne­tim de ra­hat­- sız ve mut­suz. Bu se­bep­le göz­ler li­gin dev­re ara­sı­nda. Ya­pı­la­cak 1-2 trans­fe­rin ya­nın­da dev­re ara­sı kam­pın­da ya­pı­la­cak kon­dis­yon yük­le­me­siy­le se­zo­nun ta­mam­lan­ma­sı plan­la­nı­yor. An­cak asıl de­ği­şim rüz­gar­la­rı se­zon so­nun­da ese­ce­k. Ku­la­ğı­ma ge­len bil­gi­le­re gö­re Baş­kan yönetim se­zo­nun bi­ti­miy­le bir­lik­te dev­re­ye so­ku­la­cak çok kri­tik ka­rar­la­ra im­za at­tı. Gelelim 2015 ya­zın­da Fe­ner­'i ne­lerin beklediğine...

TAKIMDA ÇEHRE DEĞİŞECEK

Mev­cut kad­ro­da­ki ya­ban­cı oyun­cu­la­rın tü­müy­le yol­lar ay­rı­la­cak. Sa­rı-La­ci­vert­li ida­re­ci­ler, bir­ço­ğu 30 ya­şın üze­rin­de olan bu fut­bol­cu­la­rın hep­si­ni göz­den çı­kar­dı. An­cak da­ha çok ko­şan bir ta­kı­mın için­de da­ha yük­sek ve­rim alı­na­bi­le­ce­ği dü­şü­nü­len Die­go Ri­bas kad­ro­da tu­tu­la­cak. Ta­bi­i se­zon so­nu­na ka­dar ken­di­si­ni to­pa­lar ve ger­çek for­mu­na ka­vu­şur­sa. Bu da trans­fer ter­cih­le­ri­nin ko­şan, sal­dı­ran, ra­ki­bi ısı­ran oyun­cu­lar­dan ya­na ola­ca­ğı­nın ipuç­la­rı­nı ve­ri­yor.

İHTİYARLARA YER YOK

An­cak trans­fer ko­nu­sun­da bir önem­li kri­ter da­ha var. Baş­kan Aziz Yıl­dı­rım “27 ya­şın­dan bü­yük fut­bol­cu al­ma­ya­ca­ğım” di­yor. Ya­ni ar­tık Fe­ner­bah­çe adı ne olur­sa ol­sun 28-30’luk adam­la­rın pe­şi­ne düş­me­ye­cek. Üs­te­lik yer­li ve ya­ban­cı ay­rı­mı da yok.

LUCESCU SESLERİ YÜKSELİYOR

Ye­ni se­zo­na de­ğin­miş­ken, tek­nik di­rek­tör İs­ma­il Kar­tal da ta­kı­mın ba­şın­da ka­lır mı, kal­maz mı so­ru işa­re­ti. Al­dı­ğım du­yum­lar Kar­tal'ın aley­hi­ne. Hat­ta ta­nı­dık isim Mir­ce­a Lu­ces­cu için yö­ne­ti­min na­bız yok­la­ma­ya baş­la­dı­ğı da ku­lis­ler­de ku­lak­tan ku­la­ğa ko­nu­şu­lu­yor. Kar­tal ka­lır­sa ku­lüp­te baş­ka bir gö­rev ala­cak.

Haberin devamını okumak için tıklayın