Fenerbahçe'den UEFA'ya 'Kimse ölmeden Türkiye'de ligleri durdurun'

Fenerbahçe Kulübü Cumartesi akşamı uğradığı silahlı saldırı sonrası UEFA'ya gitmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe'den UEFA'ya 'Kimse ölmeden Türkiye'de ligleri durdurun'

Fenerbahçe Kulübü Cumartesi akşamı uğradığı silahlı saldırı sonrası UEFA'ya gitmeye hazırlanıyor.

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor maçı sonrasında uçağa binmek üzere Trabzon'a dönerken yaşadığı saldırı devletin en üst makamlarını da harekete geçirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yaşanan olaylarla ilgili olarak İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan saniye saniye bilgi aldı. Ankara’da konuyla ilgili kriz masası kuruldu.

Erdoğan'ın ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de birkaç kez görüşerek fikir alışverişinde bulundu. Erdoğan ve Davutoğlu ile birlikte Öztürk ve Kılıç'ın da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı arayarak geçmiş olsun mesajları verdiği bildirildi. Yıldırım'ın özellikle kendisini arayan Spor Bakanı Kılıç'tan, "6222 sayılı yasa " konusunda isyan ettiği gelen haberler arasında.

Öte yandan FIFA ve UEFA’nın da konuyla ilgili olarak TFF’den bilgi aldığı gelen haberler arasında.

UEFA'DAN FLAŞ TALEP!

Fenerbahçe Kulübü Cumartesi akşam yapılan takım otobüsüne yapılan saldırı sonrasında teyakkuza geçti. Olayların failinin bulunmasına kadar liglerin tatil edilmesini isteyen Fenerbahçe yönetiminin hukukçu ismi Deniz Tolga Aytöre, İsviçre'ye giderek, UEFA ve FIFA'ya konu hakkında bilgi verecek. Aytöre'nin, İsviçre'de en üst düzeyde yapacağı toplantılarda özellikle "can güvenliği" ve "nefret suçları" konuları üzerinde duracağı ve Yunanistan örneğini vererek, "kimse ölmeden Türkiye'deki futbolu durdurun" çağrısı yapacağı öğrenildi. Deniz Tolga Aytöre'nin, olayların yaşandığı gece Aziz Yıldırım'la takım otobüsünü beklerken UEFA ve FIFA nezdidnde izlenebilecek yol haritasını paylaştığı öğrenildi.

Kaynak: Fotospor