Findeks Kredi Notu Nasıl Sorgulanır?

Günümüzde yaşam standartları yükseldikçe gerek bireylerin gerekse ticari teşebbüslerin para ihtiyacı artmakta, toplu ve ani para gerektiren durumlarda en büyük kolaylığı banka kredileri sağlamaktadır. Ancak bilindiği üzere her kredi talebi istenildiği gibi karşılık bulamamakta, hatta bazı durumlarda geri çevrilmektedir.

Findeks Kredi Notu Nasıl Sorgulanır?

Kredi çekerek yatırım planı veya benzeri planlar yaparken dikkate almamız gereken en önemli husus “Findeks Kredi Notu”dur. Daha önceden kullandığımız kredi kartlarına ve kredilere yaptığımız ödemeleri esas alan bu not bize parasal konudaki planlarımız için gerçekçi sonuçlar sunar. Çünkü Findeks Kredi Notumuz bizim için önemli bir referans oluşturur. Geçmişte kullandığımız krediler ve kredi kartlarına yaptığımız ödemeler bu notun temelini oluşturur. Ödeme yapma alışkanlıklarımızın bir özetini sunar ve alacağımız kredilerde ne kadar düzenli ödeme yapacağımız konusunda ipuçları oluşturur. Öyle ki kredi notumuz yüksekse daha uygun faiz şartlarından faydalanmak gibi kolaylıkları da mevcuttur. Son dönemde reklamlardan da gördüğünüz üzere kredi notuna göre kredi faiz oranları uygulayan bankalar mevcuttur. Kredi puanı 1800 ve üzeri olanlara %1 civarı ihtiyaç kredisi faiz oranı uygulayan bankalar kredi notu 1700 altına indiği zaman %1,25 faiz oranlarına çıkmaktadır.

TC Kimlik Numarası İle Kredi Notu Sorgulama İle İlgili 2 Farklı Sayfa

http://www.kredipuani.gen.tr/tc-no-ile-kredi-puani-sorgulama/

https://www.findeks.com/

Findeks Kredi Notunu oluşturan unsurlar ise şöyle sıralanabilir:

1. Bireysel Kredi ve Kredi Kartı Ödeme Alışkanlıkları; kredi notumuzun %30’luk dilimini oluşturarak en büyük pay bu unsurdadır,

2. Mevcut Hesap ve Borç Durumu; kredi notumuzun %25’lik dilimini oluşturur ve risklilik durumumuzla ilgili ipuçları verir,

3. Yeni Kredi Açılışları; %20’lik dilimi oluşturmakla birlikte son dönemde alınan yeni kredilerin varlığı yine bireyin risklilik oranının belirlenmesi konusunda önemli ipuçları verir,

4. Kredi Kullanım Yoğunluğu; %15’lik dilimi oluşturur. Bu yoğunluk hesabına göre pek çok kez kredi kullanıp düzenli ödeme yapan kişilerin kredi notunun hiç kullanmayanlara oranla daha yüksek olduğu gözlenebilir.

5. Diğer Unsurlar; %10’luk dilimi oluşturur.

Bu sonuçlara bakarak kredi notum kaç olsun ki kredi alabileyim diye baktığımız zaman 1500 puan ve üzerine ulaşanlar rahatlıkla kredi alabilecekleri banka bulabilirler. Kredi başvurusunda bulunmadan önce yapılacak 2 şey var : birincisi notunuzu öğrenme , ikincisi bankaların hesaplama araçlarında TC ile kredi sorgulama yaparak hangi krediyi alacağınıza karar vermek.

Findeks Kredi Notumuzu bilmek bizi yatırım ve diğer mali konularda daha kolay plan yapabilir hale getirmekle birlikte, eğer notumuz düşükse buna yönelik yükseltme planlarına erkenden başlayabilme fırsatı tanır. Tüm bu bilgilere dayanarak kredi notumuzu bilmek ve kullanmak bizi her koşulda daha avantajlı hale getirecek, mali otokontrol sağlayacak, adeta bizim ekonomik anlamda kimliğimiz olma özelliği taşıyarak her türlü para-banka işlerimizde birçok avantaj sağlayacaktır.