Galatasaray yönetimi 'FEDA' isteyecek

UEFA'nın 1 yıllık men cezasıyla birlikte bütçe takibini sürdürmesi, yönetimi zor durumda bırakıyor. Sarı-Kırmızılı yöneticiler son çare olarak futbolculardan maaşlarında indirim yapmalarını isteyecek.

Galatasaray yönetimi 'FEDA' isteyecek

Galatasaray’ı Avrupa kupalarından 1 yıl men eden UEFA’nın, bütçe takibi devam ediyor. Kulübe gönderilen 21 sayfalık raporda, Sarı-Kırmızılılar’ın 60 milyon Euro’dan fazla bütçe yapmamasını talep eden Finansal Fair-Play komitesi, yönetimin elini kolunu bağlamış durumda. Başkan Dursun Özbek ve kurmayları konuyu masaya yatırırken, akla gelen ilk plan, oyuncu maaşlarında indirime gidilmesi seçeneği oldu. Futbolculardan bir anlamda ‘feda’ demeleri istenecek. Sezon sonuna doğru Galatasaraylı oyuncuların menacerleriyle tek tek masaya oturulup, daha düşük fiyatlar üzerinden sözleşme uzatma formülü devreye sokulacak. İndirimi reddeden oyuncularla yolların ayrılması gündeme gelebilir.

Galatasaray yönetimi 'FEDA' isteyecek - Resim: 1

Sneijder, Podolski, Muslera...

Sarı-Kırmızılı kulüpte en fazla parayı 3 futbolcu kazanıyor; Sneijder, Podolski ve Muslera... Hollandalı yıldız 4.5 milyon Euro, Podolski 3.5 milyon Euro, Muslera da 3 milyon Euro alıyor. Yönetimin amacı, tavan rakamı 3 milyon Euro’ya çekmek. En yüksek kontratın Wesley’ye önerilmesi, Poldi ve Muslera’nın yıllık ücretlerinin 2.5 milyon Euro civarına indirilmesi gündemde. Daha sonra yerli futbolcularla da masaya oturulacak.

Fanatik