Galatasaray'da transfer zamanı! 5 isimle anlaşıldı

Galatasaray, transferde ikinci taarruza başlıyor. İlk etapta Lukas Podolski, Bilal Kısa, Lionel Carole ve Jem Karacan’ı renklerine bağlayan Sarı-Kırmızılılar, 31 Temmuz’a kadar kalan takviyeleri tamamlamanın peşinde.

Galatasaray'da transfer zamanı! 5 isimle anlaşıldı

Galatasaray, transferde ikinci taarruza başlıyor. İlk etapta Lukas Podolski, Bilal Kısa, Lionel Carole ve Jem Karacan’ı renklerine bağlayan Sarı-Kırmızılılar, 31 Temmuz’a kadar kalan takviyeleri tamamlamanın peşinde. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun hazırlık döneminde belirlediği eksik noktalar doğrultusunda, birçok isimle görüşen yönetim, 5 oyuncuyu imza aşamasına getirdi. Gelecek hafta sonuna kadar, bu isimlerle birer birer sözleşme imzalanması bekleniyor. Buna karşın transferde öncelikli noktalar mevcut.

Hamzaoğlu’nun en çok takviye istediği bölge, sağ açık, stoper ve yedek kaleci. Ancak Felipe Melo’nun büyük ihtimalle takımdan ayrılacak olması sebebiyle, bir de ön libero ihtiyacı doğdu. Eğer bu dört ismin maliyeti düşük tutulabilirse, bir de sağ bek transferi yapılacak. Daha önce 4 ismi kadrosuna katan Cim Bom, böylece toplamda 9 takviyeyle transferi kapatacak.

Sarı-Kırmızılılar’ın oldukça geniş bir transfer listesi var. Ancak şu ana kadar yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanan ve imzaya en yakın isimler; forvette ve sağ açıkta, Hamza hocanın eski öğrencisi Oumar Niasse, stoperde Torino forması giyen Maksimovic, yedek kaleci konusunda da Kayseri’den ayrılmaya hazırlanan Hakan Arıkan. Ayrıca Melo’nun yerine Napoli’den Gökhan İnler, sağ beke de Manchester United’da gözden çıkarılan Rafael düşünülüyor.

Galatasaray’ın bu transfer döneminde anlaştığı ilk isimlerden biri Oumar Niasse’ydi. Sadece Senegalli forvetle değil, kulübü Lokomotiv Moskova ile de mutabakat sağlanmış durumda. Sarı-Kırmızılılar, 25 yaşındaki futbolcuyu 1 sezonluğuna kiralayıp, Rus kulübüne 800 bin Euro, oyuncunun kendisine de 1.8 milyon Euro ödeyecek. Ancak bu anlaşma sağlandığı günden beri, yönetim daha iyi bir alternatif için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Gervinho transferi konusunda Roma ile görüşmeler sürüyor. Eğer İtalyan kulübü, Fildişi Sahilli yıldızı bırakmazsa, Galatasaray, Niasse’yi kiralayacak.

Melo kampa geldikten sonra, Galatasaray tüm ön libero transferlerini rafa kaldırmıştı. Buna, talipleri çoğaldığı için, yıllık ücret talebini artıran Gökhan İnler de dahildi. Ancak Felipe Melo’nun İnter’le flörtünün devam etmesi ve anlaşma sağlaması, Gökhan’ın yeniden radara girmesine sebep oldu. Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş’ın da gündeminde bulunan tecrübeli futbolcuyla tekrar anlaşma yoluna gidecek. Gökhan, daha önce senelik 2.5 milyon Euro’yu kabul etmişti. Beşiktaş’tan ise 4 milyon Euro isteyen İsviçreli oyuncu, eğer Galatasaray’a eski maliyet üzerinden

Nikola Maksimovic, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun en çok istediği oyunculardan biri. 1.93 boyundaki Sırp savunmacının, hem hava hakimiyeti hem de güçlü fiziğiyle, defanstaki önemli bir eksiği kapatacağı düşünülüyor. Ayrıca Maksimovic, uzun boyuna rağmen savunmanın her iki kanadında görev yapabiliyor. 23 yaşındaki futbolcunun, tecrübe kazandıkça Avrupa’nın önemli isimlerinden biri olacağını tahmin eden Hamzaoğlu, işin bir an önce bitirilmesini talep etti. Maksimovic’le anlaşan yönetim ise şimdi kulübü Torino’yu uygun bir bonservis bedeli karşılığında ikna etmeye çalışıyor.

Fernando Muslera’ya uzun süredir bir yedek arayan Sarı-Kırmızılılar, Kayserispor’un 32 yaşındaki eldiveni Hakan Arıkan’ı büyük ölçüde renklerine bağladı. Gündemdeki isimlerden Sinan Bolat’ın Club Brugge’e kiralanmasıyla, adeta tek aday kalan Hakan, bir süredir Sarı-Kırmızılı yöneticilerle temas halinde. Tarafların bu transferi kısa süre içinde resmen duyurması bekleniyor. Hakan’ın yıllık garanti ücreti büyük ihtimalle 1.1 milyon Lira olacak.